Συγκέντρωση και πορεία παραπληγικών προς το Μέγαρο Μαξίμου

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 11:26
UPD:13:09
naftemporiki.gr
A- A A+

Του Μάκη Συνοδινού

Στους δρόμους έχουν βγει σήμερα παραπληγικοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις διαρκείς περικοπές στα επιδόματα, τις συντάξεις και τους μισθούς των αναπήρων.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φθάσουν στον τελικό τους προορισμό, παρά μόνο μία αντιπροσωπεία τους, η οποία έχει στόχο να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

NAFTEMPORIKI.GR

Η κινητοποίηση έχει διοργανωθεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ), ο οποίος αναφέρει ότι πρόκειται για την αρχή «δυναμικών κινητοποιήσεων, προκειμένου να προασπίσουμε τις ίδιες τις ζωές μας, που απειλούνται πλέον άμεσα και να περισώσουμε ό,τι απέμεινε από την αξιοπρέπειά μας».

NAFTEMPORIKI.GR

Σε επιστολή του προς τον κ. Τσίπρα, αλλά και προς όλη την πολιτική ηγεσία, ο Σύλλογος αναφέρει ότι το μηνιαίο κόστος διαβίωσης ενός τετραπληγικού προσδιορίζεται σε περισσότερα από 3.000 ευρώ ακόμα και όταν συμπαρίσταται ενεργά κάποιο συγγενικό πρόσωπο.

Απευθυνόμενοι προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό οι παραπληγικοί σημειώνουν: «Αντιλαμβανόμαστε πως η παρούσα συγκυρία δεν μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε έστω και στοιχειώδεις παροχές που οφείλει να παρέχει ένα ευνομούμενο κράτος, ωστόσο σας καλούμε να εξαιρέσετε άμεσα τα άτομα με αναπηρία από όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και πάσης φύσεως επιδόματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή