ΚΚΕ: Τα μηνύματα του «ΌΧΙ» παραμένουν επίκαιρα

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2005 14:55
A- A A+

«Τα ιστορικά γεγονότα που έχουν το λαό πρωταγωνιστή και δημιουργό, αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι κυρίαρχες οικονομικές-πολιτικές δυνάμεις να τα συσκοτίσουν, να σβήσουν την ουσία και τα μηνύματά τους ώστε να φτάσουν "άδεια" ή διαστρεβλωμένα στις νέες γενιές. Ένα από αυτά είναι ο λαϊκός ξεσηκωμός του "ΟΧΙ" το 1940 στον ιταλικό φασισμό-ιμπεριαλισμό, που οδήγησε στην απόκρουση της στρατιωτικής εισβολής του».

Αυτό αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση 65 ετών από το «ΟΧΙ» του 1940.

Παρά το πέρασμα 65 χρονών, τα μηνύματα παραμένουν επίκαιρα και εξαιρετικά χρήσιμα για το λαό και τη νεολαία, επισημαίνει ο ΚΚΕ. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο λαός που έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε δύναμη που επιβουλεύεται το δίκιο και τα δικαιώματα του. Αρκεί να απαλλαγεί από τα δεσμά της μοιρολατρίας, της υποταγής που κάθε φορά τα κόμματα και οι φορείς της πλουτοκρατίας καλλιεργούν, να οργανωθεί και να παλέψει με σαφές πρόγραμμα και στόχο. Η υποταγή στις εκμεταλλευτικές κοινωνικές δυνάμεις και η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μόνο δεινά θα φέρνει».

«Η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η συμμαχία και η πάλη των λαϊκών δυνάμεων ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική, είναι ο μόνος δρόμος», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή