Συνομιλίες Μπακογιάννη - Μπερνς για Βαλκάνια και Κόσοβο

Η δήμαρχος Αθηναίων για το θέμα της ΠΓΔΜ: «Η στάση της Αθήνας έχει φθάσει στα όριά της»
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2005 19:38
A- A A+

Για την κατάσταση στα Βαλκάνια και ειδικότερα το μελλοντικό καθεστώς του Κοσόβου, συζήτησαν σήμερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς.

Κατά την έξοδό της από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών η δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε τη συνάντηση «ενδιαφέρουσα», σημειώνοντας ότι έγινε σε θετικό κλίμα, καθώς γνωρίζει καλά τον κ. Μπερνς από την παλαιότερη θητεία του ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι το κύριο θέμα συζήτησης με τον κ. Μπερνς ήταν τα Βαλκάνια. Όπως είπε της δόθηκε η ευκαιρία να ακούσει «την ανάλυσή του για την περιοχή», σε μια ευαίσθητη χρονική περίοδο κατά την οποία θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι δεν υπάρχουν «προκαθορισμένες λύσεις» για το μέλλον του Κοσόβου, ενώ υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που μπορεί και προτίθεται να διαδραματίσει η Ελλάδα, κάτι που όπως εκτίμησε, βρίσκει σύμφωνη και την Ουάσιγκτον.

Στην 45λεπτη συνομιλία της με τον κ. Μπερνς η δήμαρχος Αθηναίων έθιξε και το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, περιοριζόμενη να δηλώσει ότι μετέφερε στον συνομιλητή της τη γνωστή θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Η κ. Μπακογιάννη παρουσίασε την ελληνική θέση στο εν λόγω ζήτημα και σε χθεσινή ομιλία της σε στρατηγικό ίδρυμα της Ουάσιγκτον, κατά την οποία τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η στάση της Αθήνας έχει φθάσει στα όριά της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή