Σύσκεψη κορυφής στη Σερβία για το ζήτημα του Κοσόβου

Πρόεδρος, πρωθυπουργός και πατριάρχης
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 14:03
UPD:14:12
REUTERS/BERNADETT SZABO

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς (φωτ. αρχείου) δήλωσε ότι πλατφόρμα για το κεφάλαιο 35 που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παρέδωσε στα κράτη - μέλη της Ε.Ε. περιέχει σημεία που προδικάζουν το καθεστώς του Κοσόβου και στρέφονται εναντίον των εθνικών συμφερόντων της Σερβίας. 

A- A A+

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Ειρηναίος, θα συμμετάσχουν εντός της ημέρας σε σύσκεψη για τη θέση της Σερβίας όσον αφορά τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη διπλωματική μάχη ώστε το Κόσοβο να μην ενταχθεί στην UNESCO.

Ο κ. Νίκολιτς δήλωσε ενόψει της συνάντησης με τον Σέρβο πρωθυπουργό, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Πατριάρχη Ειρηναίο ότι προσδοκά ενότητα.

«Ομόνοια και ενότητα», υπογράμμισε, απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφων τι αναμένει από τη σύσκεψη.

Την περασμένη εβδομάδα δημιουργήθηκε ένταση στις σχέσεις Βελιγραδίου - Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε η Γερμανία στο κεφάλαιο 35 στην πλατφόρμας των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Σερβίας - Ε.Ε., που αφορά τις σχέσεις Βελιγραδίου - Πρίστινας. Στην τροπολογία η αναγνώριση του Κοσόβου θεωρείται προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι πλατφόρμα για το κεφάλαιο 35 που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παρέδωσε στα κράτη - μέλη της Ε.Ε. περιέχει σημεία που προδικάζουν το καθεστώς του Κοσόβου και στρέφονται εναντίον των εθνικών συμφερόντων της Σερβίας. «Για τη Σερβία είναι χειρότερη λύση και από την επίσημη αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου», υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή