Τι προβλέπει το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 16:24
UPD:16:27
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Υπό διαρκή διαβούλευση βρίσκονται σε κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο, προκειμένου αφενός να «τρέξουν» τα προαπαιτούμενα και να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση αφετέρου να βρεθούν ισοδύναμα για ακανθώδη θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέτρο για το οποίο έχει ανακοινωθεί παράταση στην εφαρμογή του, η οποία λήγει την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των ισοδυνάμων απασχόλησε έντονα σημερινή πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων και το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, λεπτομέρειες για το οποίο είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αύριο θα συνεδριάσουν τόσο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής όσο και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής και το υπουργικό συμβούλιο για το ασφαλιστικό, αλλά και το πακέτο των δεύτερων προαπαιτούμενων με δεδομένο ότι μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του Νοεμβρίου θα πρέπει να εκδοθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις αλλά και οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Τι προβλέπει το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τις άδειες θα μπορούν να διεκδικήσουν ανώνυμες ή υπό σύσταση ανώνυμες εταιρείες της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, οι οποίες δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και έχουν ως εταιρικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης αλλά και Δήμοι.

Παράλληλα, απαγορεύεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή των μετόχων των καναλιών σε επιχειρήσεις ερευνών της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και σε διαφημιστικές επιχειρήσεις.

Η χρονική διάρκεια των αδειών παρόχων περιεχομένου είναι 10 έτη, ενώ ο τελικός αριθμός των αδειών θα καθοριστεί, όπως αναγράφεται, από τον αρμόδιο υπουργό σε συνεργασία με το ΕΣΡ.

Παράλληλα, συστήνεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρωεκπομπής το οποίο θα λειτουργεί ως θυγατρική της ΕΡΤ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή