Συνάντηση Παπανδρέου με το δήμαρχο του Λονδίνου

Ζήτησε την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα με αφορμή τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2005 15:42
A- A A+

Mε το δήμαρχο του Λονδίνου, Κεν Λίβινγκστον, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Στην ατζέντα της συνάντησης, η Ολυμπιακή εκεχειρία, η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και η συνεργασία τους σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παιδείας.

Για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ο κ. Παπανδρέου προώθησε την ιδέα ότι η Ολυμπιάδα του 2012 (διοργανώνεται από το Λονδίνο) προσφέρεται ως μία νέα ευκαιρία να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα -δεδομένου δεν το σχετικό ελληνικό αίτημα δεν ικανοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

«Θα είναι μία κίνηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στο δήμαρχο του Λονδίνου, «η οποία θα εκτιμηθεί και θα αναγνωριστεί από όλο τον κόσμο με θετικές επιπτώσεις στην εικόνα της Βρετανίας».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, ο οποίος στο παρελθόν έχει εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του στο ελληνικό αίτημα, ανταποκρίθηκε θετικά στη σχετική πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά το θέμα της Ολυμπιακής εκεχειρίας, ο κ. Λίβινγκστον διαβεβαίωσε τον κ. Παπανδρέου ότι με το σημαντικό ρόλο που θα έχει μέχρι τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2012, επιθυμεί να έχει και ενεργό συμμετοχή στην προώθηση της Ολυμπιακής εκεχειρίας.

Μετά το τέλος της συνάντησής του με το δήμαρχο του Λονδίνου, ο κ. Παπανδρέου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Πήρα την πρωτοβουλία να δω το δήμαρχο του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον, καθώς το Λονδίνο έχει αναλάβει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2012. Μιλήσαμε για την πιθανή συνεργασία μας στο θέμα της Ολυμπιακής εκεχειρίας το οποίο είναι κάτι που στηρίζει ένθερμα ο δήμαρχος του Λονδίνου, όπως και παλαιότερα έχει στηρίξει την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Συζητήσαμε την ιδέα να συνδέσουμε και να αναδείξουμε την Ολυμπιάδα του 2012 με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Κεν Λίβινγκστον και άλλα θέματα, ιδιαίτερα για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη, καθώς και το θέμα της Παιδείας, ένα πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο γίνεται μεγάλη συζήτηση στην Ελλάδα. Ο Κεν Λίβινγκστον μου είπε ότι είναι διατεθειμένος να έρθει και στην Ελλάδα και να συζητήσει μαζί μας αυτά τα δύο θέματα. Δηλαδή της Παιδείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή