Σπ. Λυκούδης: Ο κ. Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 14:03
UPD:14:04
FOSPHOTOS /PANAYIOTIS TZAMAROS

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο κ. Λυκούδης (φωτ. αρχείου) σχολίασε ότι «εδώ και χρόνια, ο χώρος που βρίσκεται ανάμεσα στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας χώρος κατακερματισμένος».

A- A A+

Υποχρεωτική κίνηση εθνικού χαρακτήρα αποτελεί ο κοινός βηματισμός του χώρου ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι αντιμετωπίζει τη λογική της ανασύνθεσης του χώρου σε μία αντίληψη «ελάτε να διευρύνετε το ΠΑΣΟΚ». Αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αντιπολίτευσης και ότι ο κ. Τσίπρας «παίζει χωρίς αντίπαλο».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο κ. Λυκούδης σχολίασε ότι «εδώ και χρόνια, ο χώρος που βρίσκεται ανάμεσα στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας χώρος κατακερματισμένος. Νομίζω ότι οφείλει να βαδίσει προς την ανασύνθεσή του, ακριβώς γιατί πιστεύω ότι τον έχει ανάγκη για να ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα. Νομίζω ότι είναι μια υποχρεωτική κίνηση πολιτικού και εθνικού χαρακτήρα. Αυτός ο χώρος να βρει ένα κοινό βηματισμό». 

Εκτίμησε ότι «δεν οδηγούν πουθενά, στην πολιτική το 6 συν 4 μπορεί να γίνει 5, να μη γίνει 10, αν απωθήσει ή αν δε δημιουργήσει ενδιαφέρον πολιτικό. Λέω, μερικές φορές, οι πρωτοβουλίες έχουν σημασία σε ποιο βάθος γίνονται και με ποια στρατηγική» και πρόσθεσε ότι «προφανώς η ΔΗΜΑΡ, απ΄ την ανάποδη πλευρά, με απόλυτη αδιαφορία στην ανάγκη ανασύνθεσης του χώρου, εξαϋλώθηκε». 

Το θέμα είναι όμως, να βρεις μια ισορροπία σε αυτή τη στρατηγική και νομίζω για την ώρα δεν τη βρίσκουμε σημείωσε.

«Πιστεύω ότι είναι οι δυσκολίες που έχει το Ποτάμι απέναντι σε αυτή την υπόθεση, γιατί έχει. Είναι και μια αντίληψη που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίζει τη λογική της ανασύνθεσης του χώρου, σε μια αντίληψη «ελάτε να διευρύνετε το ΠΑΣΟΚ». Αυτό δεν πιάνει δηλαδή» συμπλήρωσε.

Για το ΣΥΡΙΖΑ και τη φυσιογνωμία του

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι παρά «τις απελπισμένες προσπάθειες που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα να επιδείξει ένα πολιτικό πρόσωπο μιας σοσιαλδημοκρατικής απόχρωσης και να δει και τη θέση του στην Ευρώπη, μέσα από αυτή τη μεγάλη οικογένεια, πιστεύω ότι αυτό δεν θα πετύχει».

«Είναι ένας χώρος, ο οποίος εκπέμπει ένα εντονότατο λαϊκίστικο αριστερό πρόσωπο. Υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα αντιπολίτευσης στη χώρα σήμερα» ανέφερε. 

Πρόσθεσε δε πως «παίζει χωρίς αντίπαλο ο κ. Τσίπρας, ασκώντας μια πολιτική πάρα πολύ αρνητική για την ελληνική κοινωνία και την ασκεί χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει φραγμός».

Υπογράμμισε δε πως η ελληνική πολιτική ζωή έχει ανάγκη από τη διαμόρφωση του τρίτου πόλου, ως στοιχείο δικής της ισορροπίας. «Η πολιτική ζωή της χώρας δεν μπορεί να ισορροπήσει, αν δεν υπάρξει ισχυρός τρίτος πόλος» σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή