Ν.Δ.: Προβάδισμα Μεϊμαράκη «βλέπουν» οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Ο νυν πρόεδρος προηγείται των τριών ανθυποψηφίων του στις εσωκομματικές εκλογές
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 08:34
UPD:09:33
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Μιχ. Χατζηκωνσταντίνου
[email protected]

Υπεροχή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και δευτερευόντως του Απόστολου Τζιτζικώστα έναντι των δύο ανθυποψηφίων τους καταγράφουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για την εσωκομματική μάχη στη Ν.Δ., με τον σημερινό πρόεδρο να επικρατεί στους ψηφοφόρους που επέλεξαν τον Σεπτέμβριο τη Ν.Δ. και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να προπορεύεται σε ευρύτερα ακροατήρια εντός και εκτός της γαλάζιας παράταξης. Στην τρίτη θέση φέρουν οι έρευνες τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τέταρτο τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», καταγράφει σημαντικό προβάδισμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη σε όσους δηλώνουν σήμερα ψηφοφόροι της Ν.Δ. Συγκεκριμένα η πρόθεση ψήφου στον κ. Μεϊμαράκη καταγράφεται στο 48% και ακολουθούν Απ. Τζιτζικώστας με 21%, Κυρ. Μητσοτάκης με 18% και Αδ. Γεωργιάδης με 8%. Αντίθετα, όμως, ο κ. Τζιτζικώστας υπερέχει στο σύνολο των εκλογέων με 31% και ακολουθούν οι Ευαγ. Μεϊμαράκης με 28%, Κυρ. Μητσοτάκης με 14% και Αδ. Γεωργιάδης με 6%.

Ετερη δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για τη «Realnews» εμφανίζει τον κ. Μεϊμαράκη να προηγείται με 47,5% στους πολίτες που ψήφισαν Ν.Δ. τον Σεπτέμβριο και να ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας με 19,9%. Στην τρίτη θέση καταγράφεται ο κ. Μητσοτάκης με 16,4% και στην τέταρτη ο Αδ. Γεωργιάδης με 10,1%. Αντίθετα ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται στους παλαιότερους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που δεν ψήφισαν τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα τα ποσοστά έχουν ως εξής: Απ. Τζιτζικώστας 35%, Ευαγ. Μεϊμαράκης 28%, Κυρ. Μητσοτάκης 14,4% και Αδ. Γεωργιάδης 3,1%.

Σκληρή στάση στα εθνικά θέματα

ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

Το μήνυμα ούτε βήμα πίσω, τόσο στο ζήτημα των Σκοπίων όσο και στο ζήτημα της Τουρκίας, απηύθυνε ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από την Εδεσσα, όπου παρέστη στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της πόλης και κατέστησε σαφές ότι «τα εθνικά μας δίκαια, παρ’ όλη την κρίση, εμείς θα τα υπερασπιστούμε».

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., πρέπει να καταλάβει ότι «ως προς το ζήτημα των Σκοπίων η ομόφωνη απόφαση της Βουλής που μας οδήγησε στην απόφαση του Βουκουρεστίου ισχύει και μας δεσμεύει και η Νέα Δημοκρατία δεν μπαίνει σε κανέναν τέτοιο διάλογο», ενώ όσον αφορά τις κοινές περιπολίες που σκέπτεται η κυβέρνηση να έχει μαζί με τους Τούρκους στα θαλάσσια ύδατα, την κάλεσε να το... ξεχάσει.

Να μην τολμήσει κανείς να παίξει με τη Μακεδονία ήταν το μήνυμα που απηύθυνε προς την κυβέρνηση και ο Απόστολος Τζιτζικώστας από τη Φλώρινα, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία: «Εμείς οι Μακεδόνες είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους προγόνους μας και έχουμε χρέος να κρατάμε ζωντανή τη θυσία τους, το ήθος και τις αξίες τους, ώστε η Μακεδονία μας να απελευθερωθεί. Μέσα από το ηθικό και εθνικό μεγαλείο του Μακεδονικού Αγώνα χαράχθηκε η Ιστορία του Ελληνισμού. Από εδώ, από την ακριτική Φλώρινα, στέλνουμε και πάλι το ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους και ειδικά προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να καταλάβουν πού βρίσκονται και ποια ευθύνη έχουν αναλάβει. Με τα συμφέροντα της χώρας δεν παίζουμε. Μην τολμήσει κανείς να παίξει με τη Μακεδονία. Η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη εθνική θέση και δεν τη διαπραγματεύεται».

Στη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε χθες και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρευρέθη στην 74η επέτειο του ολοκαυτώματος των Κερδυλλίων Σερρών, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με έντονες αποδοκιμασίες από μέλη της Σπίθας Θεσσαλονίκης σε καφενείο της περιοχής μετά την εκδήλωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή