Για χρυσή εποχή στις σχέσεις Βρετανίας - Κίνας, έκανε λόγο ο Κάμερον

Εν όψει της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στο Λονδίνο
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 08:10
UPD:08:11
REUTERS/PHIL NOBLE
A- A A+

Για «χρυσή» εποχή στις διμερείς σχέσεις Βρετανίας – Κίνας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, εν όψει της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπινγκ.

 «Θα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή στις διμερείς σχέσεις, οι οποίες είναι σε πολύ καλή κατάσταση» υποστήριξε ο Κάμερον, κάνοντας λόγο για μία χρυσή εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εστίασε στις  επενδύσεις της Κίνας στον κλάδο των υποδομών, γεγονός που σημαίνει ότι κινεζικές εταιρείες απασχολούν ανθρώπους και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Νομίζω, εξήγησε ο Κάμερον, ότι πρόκειται για μια μεγάλη νίκη, κυρίως για την Κίνα, η οποία αποκτά πρόσβαση σε μια χώρα που είναι ηγετικό κράτος - μέλος της Ε.Ε. και έχει τόσες πολλές επαφές και ρόλους σε διεθνές επίπεδο.

Πάντως, οι Κινέζοι αξιωματούχοι εκφράζουν έντονη ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. «Η κινεζική πολιτική ηγεσία ανησυχεί για την εξασθένιση της Ένωσης που θεωρεί ένα ζωτικής σημασίας αντίβαρο στην επιρροή των ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο» σχολιάζει ο Κινέζος πρέσβης στο Λονδίνο.

Παρά τις ανησυχίες βέβαια, η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τη βρετανική κυβέρνηση να  επιδιώκει την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή