Μπάσκετ: Ήττα-σοκ για ΠΑΟΚ, «διπλά» για Κόροιβο και Άρη

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 19:16
UPD:19:59
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Η εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από την Κηφισιά με 67-73 ήταν το αποτέλεσμα που δημιούργησε αίσθηση στη 2η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, με τον "Δικέφαλο" να μετρά ήδη 0/2 κάνοντας τη χειρότερη δυνατή εκκίνηση στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν η δεύτερη επιτυχία σε ισάριθμες συναντήσεις, όπως και για τα Τρίκαλα που επιβλήθηκαν στη θεσσαλική πόλη της Καβάλας με 73-64.

Ο Άρης δεν έδειξε έλεος απέναντι στο "νεοφώτιστο" Αρκαδικό, τον οποίο συνέτριψε με 90-50, ο Κόροιβος Αμαλιάδας πήρε σπουδαία νίκη στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα με 62-60 και ο Κολοσσός κατέβαλε στη Ρόδο το Ρέθυμνο με 80-67.

ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ - Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε γρήγορα με διαφορά 12 πόντων χάρις στον οίστρο του Βασιλειάδη, όμως η Κηφισιά τη μάζεψε χάρις στο "ζεστό" χέρι του Στίγκερς πίσω από τη γραμμή των 6.75μ. και χάρις στην επιθετική πολυφωνία της προηγήθηκε στο ημίχρονο με 44-38.

Έκτοτε ο αγώνας ήταν ντέρμπι, με την Κηφισιά να προηγείται σταθερά και συντηρεί μια διαφορά πέντε πόντων έως και λίγο πριν το τέλος. Ο Μαργαρίτης μείωσε στον πόντο (65-66), ο Μαυροειδής σκόραρε (65-68), ο Βασιλειάδης το ίδιο (67-68), αλλά ένα αναπάντητο σερί 5-0 της αθηναϊκής ομάδας έγραψε το τελικό 67-73. 

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ - Με όπλο την πολύ καλή άμυνά του, ο Κολοσσός νίκησε το Ρέθυμνο με 80-67 στη Ρόδο και κατέγραψε την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. 

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και έφτασαν δίκαια στη νίκη, ενώ να σημειωθεί ότι περίπου στο 33ο λεπτό του αγώνα ο Καμπερίδης του Ρεθύμνου έπεσε άσχημα στο παρκέ σε προσπάθεια για κάρφωμα και έφυγε από το παρκέ υποβασταζόμενος. 

Σε μεγάλο βράδυ οι Λαρεντζάκης και Ντέιβις σκόραραν 25 και 20 πόντους, αντίστοιχα, ενώ για την ομάδα της Κρήτης διακρίθηκε ο Ολλανδός Κλουφ, που είχε 18 πόντους.

"ΕΓΚΛΗΜΑ" ΣΕ "ΝΕΚΡΟ" ΧΡΟΝΟ - Ο Κόροιβος Αμαλιάδας πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη μέσα στην Πάτρα επί του Απόλλωνα με 62-60, "σκοτώνοντας" τους γηπεδούχους με τη λήξη του αγώνα!

Το πελοποννησιακό ντέρμπι ήταν ποιοτικά κακό αλλά το τέλος βρήκε την ομάδα της Ηλείας να πανηγυρίζει την πρώτη φετινή νίκη της, δια χειρός Χάρις που ευστόχησε (με διπλή προσπάθεια) στο buzzer beater που επιχείρησε ακριβώς με την εκπνοή, κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μόλις ισοφαρίσει σε 60-60, τρέχοντας σερί 9-0 στο τελευταίο δίλεπτο.

ΤΡΙΚΑΛΑ "2Χ2" - Με έναν εξαιρετικό Κόνγκερ στη σύνθεσή τους, ο οποίος σκόραρε 19 πόντους και κατέβασε 10 ριμπάουντ, τα Τρίκαλα επιβλήθηκαν της Καβάλας με 73-64 και διπλασίασαν τις νίκες τους.

Η Καβάλα ήταν πάντως ανταγωνιστική και χάρις στην ευστοχία του Κοστόφ (17 πόντοι) έμεινε στο παιχνίδι ως το τέλος, ενώ με δύο τρίποντα του Γιαννακίδη ισοφάρισε σε 62-62 στα 4΄15΄΄ πριν τη λήξη. 

Τότε όμως ανέλαβε δράση ο Κόνγκερ, που με 5 σερί πόντους συν ένα τρίποντο Βίλχαμσον επέτρεψε στους γηπεδούχους να τρέξουν ένα σερί 8-0, χάρις στο οποίο κρίθηκε το παιχνίδι.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ... ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΡΗ - Ούτε για προπόνηση δεν προσφερόταν η αναμέτρηση με τον "πρωτάρη" Αρκαδικό για τον Άρη, κι ας ήταν εκτός έδρας.

Οι "κίτρινοι" είχαν ένα πολύ εύκολο απόγευμα, αφού η διαφορά ποιότητας με την ομάδα της Πελοποννήσου ήταν πολύ μεγάλη και αποτυπώθηκε εύγλωττα στην τελική διαφορά των 40 πόντων (90-50).

Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που προηγήθηκε με 16 πόντους ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο (29-13) και είχε πρώτο σκόρερ τον Χάγκινς με 18 πόντους, ήταν η πρώτη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα.

Από την πλευρά των Αρκάδων, που θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους γρήγορα αυτή την... τραυματική εμπειρία, μοναδικός παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων (16) ήταν ο Μπράουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις