Για τα προβλήματα στον κλάδο της έρευνας συζήτησαν Κ. Φωτάκης και ΠΟΣΔΕΠ

Τέθηκε μία σειρά ζητημάτων
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 12:13
UPD:12:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο κ. Φωτάκης ενημέρωσε παράλληλα, ότι η δυνατότητα παράτασης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ εξαρτάται από το αν θα δοθεί παράταση συνολικά στο ΕΣΠΑ και αυτό αν γίνει θα γίνει σε κεντρικό Ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που δεν το βλέπει πολύ πιθανό (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Με τον επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), Στάθη Ευσταθόπουλο, συναντήθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας, Κώστας Φωτάκης.

Εκ μέρους της ΠΟΣΔΕΠ, τέθηκαν τα βασικά αιτήματα της Πανεπιστημιακής κοινότητας και ιδιαίτερα, η ανάγκη χρηματοδότησης της έρευνας καθώς τα τελευταία χρόνια η δραστηριότητα του υπουργείου  είναι σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα κοντά στο μηδέν, η ανάγκη για διαφάνεια με συγκεκριμένες προτάσεις και η ανάγκη αξιοποίησης του νέου ερευνητικού δυναμικού της χώρας το οποίο χάνεται στο εξωτερικό.

Ο αρμόδιος υπουργός, σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ, παρουσίασε και ανέλυσε την πολιτική της κυβέρνησης όπως αυτή παρουσιάστηκε και μέσα από τις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή. Κεντρικό χρηματοδοτικό εργαλείο θα αποτελέσει η δημιουργία ενός ανεξάρτητου Ταμείου που θα είναι αποκλειστικά επιφορτισμένο με τη χρηματοδότηση της Έρευνας στα ΕΚ, τα Πανεπιστήμια και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω χαμηλότοκου δανείου.

Ο κ. Φωτάκης ενημέρωσε παράλληλα, ότι η δυνατότητα παράτασης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ εξαρτάται από το αν θα δοθεί παράταση συνολικά στο ΕΣΠΑ και αυτό αν γίνει θα γίνει σε κεντρικό Ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που δεν το βλέπει πολύ πιθανό.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή