Νέα, αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο των μεταναστών προανήγγειλε η Μέρκελ

Αντιδρά το SPD
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 07:30
UPD:07:35
EPA/ BERND VON JUTRCZENKA

Η κ. Μέρκελ εξήγγειλε μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση των μαζικών εισροών, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία των «περιοχών τράνζιτ».

A- A A+

Υπέρ της δημιουργίας «περιοχών τράνζιτ» στα νότια σύνορα της Γερμανίας τάχθηκε η Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, με στόχο τον άμεσο έλεγχο των προσφύγων και των μεταναστών.

Πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο θα συμβάλλει στον περιορισμό των μεταναστευτικών εισροών, καθώς όσοι δεν χρήζουν ανάγκης ασύλου, θα επαναπροωθούνται άμεσα. Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους, στη Γερμανία έχουν εισρεύσει περίπου 800.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

«Βασιζόμαστε στις χριστιανικές αξίες και στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι θα προσφέρουμε καταφύγιο στους πάντες» τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, σε ομιλία της στο Αμβούργο.

Η κ. Μέρκελ εξήγγειλε μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση των μαζικών εισροών, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία των «περιοχών τράνζιτ».

«Νομίζω ότι δεν θα επιλύσει όλα τα προβλήματα, αλλά εάν τέτοια μέτρα είναι δυνατό να ληφθούν βάσει των κανόνων της ΕΕ, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα» εξήγησε η Καγκελάριος.

Πάντως, το σοσιαλδημοκρατικό SPD, κυβερνητικός εταίρος του CDU/CSU, αντιδρά στην εφαρμογή του μέτρου, κάνοντας λόγο για ανεφάρμοστη και λαθεμένη άποψη.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή