Συνεδριάζει το Σ.Α. του ΟΗΕ με φόντο τα επεισόδια βίας μεταξύ Ισραηλινών - Παλαιστινίων

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 08:44
UPD:09:35
EPA/PETER FOLEY

Η Σύνοδος, την οποία ζήτησε η Ιορδανία, η μοναδική αραβική χώρα μέλος του Συμβουλίου, θα αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη.

A- A A+

Έκτακτη σύνοδο για τα επεισόδια βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα πραγματοποιήσει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την ώρα που παλαιστινιακές οργανώσεις καλούν σε διαδηλώσεις για μία «Παρασκευή της επανάστασης» στη Δυτική Όχθη και στη λωρίδα της Γάζας μετά την εβδομαδιαία μουσουλμανική προσευχή.

Η Σύνοδος, την οποία ζήτησε η Ιορδανία, η μοναδική αραβική χώρα μέλος του Συμβουλίου, θα αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη.

Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ συγκλονίζονται από συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς που πετούν πέτρες και ισραηλινούς στρατιώτες, επιθετικές ενέργειες μεταξύ Παλαιστινίων και εποίκων και επιθέσεις, κυρίως με μαχαίρι, που προκαλούν φόβους για το ξέσπασμα μιας νέας Ιντιφάντα.

EURONEWS

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε χθες βράδυ πως μόνο οι άνδρες άνω των 40 ετών επιτρέπεται να εισέλθουν για την προσευχή της Παρασκευής στην Πλατεία των Τεμενών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, «στο πλαίσιο μέτρων που αποσκοπούν στην αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης σειρά μέτρων προκειμένου να ανακοπεί το κύμα της βίας που κορυφώθηκε με τον θάνατο τριών Ισραηλινών την Τρίτη σε επίθεση με αυτοκίνητο και την πρώτη επίθεση με πυροβόλο σε λεωφορείο αφότου ξεκίνησε η κλιμάκωση της βίας την 1η Οκτωβρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή