Νομοτεχνική ρύθμιση ξεκαθαρίζει το αυτοδιοίκητο ΟΤΑ και πανεπιστημίων

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 15:04
UPD:15:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (αριστερά) και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας. 

A- A A+

Και με νομοτεχνική ρύθμιση ξεκαθαρίζεται από την κυβέρνηση ότι δεν θίγεται με το πολυνομοσχέδιο το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ και των πανεπιστημίων, σύμφωνα με όσα είπαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΒΟΥΛΉ

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ένσταση για το άρθρο 10 παρ. 24 που αφορά τις αρμοδιότητες του υπουργού Οικονομικών στην διαχείριση του ενιαίου λογαριασμού, εκτιμώντας ότι θίγεται το αυτοδιοίκητο.

«Ο σκοπός μας ήταν η συγκέντρωση όλων των πόρων για να έχουμε μεγαλύτερο επιτόκιο και καλύτερη διαχείριση. Θα συμφωνήσουμε στη διατύπωση με πάρε δώσε», δεσμεύθηκε ο κ. Τσακαλώτος σημειώνοντας ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τα κόμματα για την τελική διατύπωση.

«Θα διευκρινιστεί ότι δεν θα αφορά τους ΟΤΑ και τα πανεπιστήμια. Το νόημα της ρύθμισης ήταν διαχειριστικό, η συγκέντρωση των κεφαλαίων σε ένα λογαριασμό», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Σημειώνεται ότι αρχικά από την ομιλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου για την αντισυνταγματικότητα δημιουργήθηκε η εντύπωση πως η ένσταση αφορούσε άλλο άρθρο, με αποτέλεσμα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης να τοποθετηθεί σε λάθος άρθρο.

Τελικά, και αφού μίλησε ο τ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, διευκρινίστηκε το άρθρο που αφορούσε η ένσταση.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή