Στα «χαρτιά» η ανοικοδόμηση του Ιράκ

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 09:09
A- A A+

Δυσοίωνες φαίνεται πως είναι οι προοπτικές για την ανοικοδόμηση του Ιράκ.

Στη νέα έκθεση που συνέταξε ο επικεφαλής του οργανισμού που έχει αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο, υπογραμμίζεται ότι κάποια από τα έργα ανοικοδόμησης, θα μείνουν μόνο στα χαρτιά.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε εξοικονομήσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση σχολείων, νοσοκομείων, ηλεκτρικών σταθμών, αγωγών πετρελαίου και άλλων έργων.

Η έκθεση του γενικού επιθεωρητή, Στιούαρτ Μπάουεν τονίζει ότι τα χρήματα αυτά έχουν ήδη δαπανηθεί αλλά πολλά από τα έργα ανοικοδόμησης δεν έχουν καν ξεκινήσει. Ο κ. Μπάουεν εκφράζει την ανησυχία του, καθώς όπως λέει πολλά από τα σχέδια των ΗΠΑ θα παραμείνουν «στα χαρτιά». Ο ίδιος αναφέρει ότι το ένα τέταρτο των χρημάτων δαπανήθηκε για την αστυνόμευση των υπό κατασκευή χώρων.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι η παραγωγή πετρελαίου είναι μικρότερη από το στόχο που έχει θέσει το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράκ, εξαιτίας των βομβιστικών επιθέσεων σε αγωγούς.

Επίθεση στη Βασόρα

Tουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση στη Βασόρα του Ιράκ. Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σε πολυσύχναστη αγορά, στο κέντρο της πόλης. Νεκροί είναι έξι αστυνομικοί και δώδεκα πολίτες. Μία ακόμα έκρηξη σημειώθηκε κοντά στη βάση των βρετανικών δυνάμεων, χωρίς να έχουν αναφερθεί θύματα.

ΠΗΓΗ: BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή