Νέο άνοιγμα στις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς έκανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στην ημερίδα του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση, παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Παναγιώτη Πικραμμένου, του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάσιμο Ντ΄ Αλέμα, αλλά και πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ των οποίων οι Κώστας Λαλιώτης, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Μαγκριώτης, Κώστας Τριαντάφυλλος, Νίκος Σηφουνάκης.
Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι είναι ώρα να πάρουν όλοι τις αποφάσεις τους, αφήνοντας «τους εγωισμούς και την αναζήτηση "ρόλων"» και ενώνοντας τις δυνάμεις τους. «Η πρόσκληση είναι από μένα καθαρή και ανοιχτή και συνεχής», συνέχισε και ζήτησε τη συμμετοχή όλων όσων αισθάνονται ότι ανήκουν στον «προοδευτικό σοσιαλιστικό δημοκρατικό πολιτικό χώρο».
Προανήγγειλε δε προγραμματική συνδιάσκεψη τους επόμενους μήνες με τη συμμετοχή των δυνάμεων του «προοδευτικού» χώρου. «Θέλουμε να είμαστε ο καταλύτης σε ένα μεγάλο ρεύμα πλειοψηφίας της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, που δεν θα είναι άλλοθι και δεκανίκι είτε στους νεοφιλελεύθερους και συντηρητικούς κύκλους της Ν.Δ. είτε στις λαϊκιστικές θολές και δήθεν αριστερές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Συμπαράταξη «είναι εδώ για να ξαναφέρουν την ελπίδα που ενταφίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο μνημόνιο που ήταν αχρείαστο» και πρόσθεσε ότι «θέτουμε τέρμα στην κατάπτωση του χώρου και διατυπώνουμε μία καθαρή πρόταση που έχει ανάγκη η κοινωνία».
Συνεχίζοντας, διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουν ως προτεραιότητα ένα πρόγραμμα για μεταρρυθμίσεις για βιώσιμο κράτος, νέο τρόπο ανάπτυξης και δίκαιο δημοσιονομικό πλαίσιο. Επεσήμανε δε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να γίνει στο πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί το 2012. «Απαιτούνται μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με άξονα το τετράπτυχο. Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη, Κοινωνική Συνοχή», είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της. Επιπλέον, αναφέρθηκε αναλυτικά στα διαχρονικά επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ, στις μεγάλες αλλαγές που έγιναν, αλλά και στα λάθη και τις παραλείψεις του.
Αναφερόμενη στο πλαίσιο ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται επενδυτικό σοκ με άξονα την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και ιδίως την ελληνική επιχειρηματικότητα. «Πρέπει να στηρίξουμε τις παραγωγικές δυνάμεις, τους νέους που θέλουν να συμβάλλουν στο εθνικό πλούτο, όσους εκφράζουν την δημιουργικότητα στην ελληνική κοινωνία. Ταυτόχρονα, να έχουν όλοι οι πολίτες ισότιμη πρόσβαση στο κράτος, δίχτυ ασφαλείας στους ανέργους, τους φτωχούς. Δεν είναι αριστερή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η διαχείριση της κρίσης», υπογράμμισε.
Κλείνοντας, ανέπτυξε επτά στόχους για το μέλλον της Ευρώπης που οδηγούν σε πολιτική ένωσή της , ομοσπονδιακής λογικής.