Ν.Δ.: Συνάντηση των τεσσάρων στη Βουλή για εκτόνωση του κλίματος

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 15:10
UPD:15:18
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Συνάντηση στις 17.00 το απόγευμα, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις 18.00, θα έχουν οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας με στόχο την εκτόνωση του κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος.

Την ίδια ώρα, τη λύση της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου του κόμματος προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο με τα διαδικαστικά της εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος προκρίνουν στελέχη της Ν.Δ.

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, με δηλώσεις του στον Real FM, υποστήριξε πως «εάν δε βρεθεί άμεσα λύση, το κόμμα πρέπει να πάει άμεσα σε έκτακτο συνέδριο».

Αναφερόμενος στο θέμα της εταιρείας που θα αναλάβει τη διαδικασία -θέμα για το οποίο χθες Τρίτη ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε ανοιχτά τους κ.κ. Παπαμιμίκο και Τσιμάρα- σημείωσε πως «δεν μπορεί ένας υπάλληλος του κόμματος να λέει "διάλεξα αυτήν την εταιρεία"», υποστηρίζοντας και αυτός ότι χρειάζεται να γίνει διαγωνισμός που θα καταλήξει στην επιλογή μιας αξιόπιστης εταιρείας η οποία θα διεξαγάγει τις εκλογές.

Ωστόσο, για το θέμα η πλευρά του κ. Παπαμιμίκου υποστηρίζει ότι ο φάκελος με τις προσφορές θα ανοίξει στην Κεντρικής Εφορευτική Επιτροπή μεθαύριο Πέμπτη και ότι για τη διενέργεια διαγωνισμού θα απαιτηθεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, με τις εκλογές να έχουν οριστεί για τις 22 και 29 -αν απαιτηθεί- Νοεμβρίου.

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας με δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, υποστήριξε πως «αν ο νομικός σύμβουλος πει ότι το θέμα (με την εταιρεία) είναι εντάξει νομικά με τη νομοθεσία που ισχύει, τότε το θέμα είναι λήξαν και προχωρά η διαδικασία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή