Π. Παυλόπουλος: Με τη στάση του το ΠΑΣΟΚ επισφραγίζει την ανευθυνότητά του

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 16:13
A- A A+

«Με τη σημερινή του αποχώρηση και την όλη στάση του το ΠΑΣΟΚ επισφραγίζει την ανευθυνότητα των χειρισμών του στο θέμα της εφαρμογής του άρθρου 14 παράγραφος 9 του Συντάγματος. Διότι, είναι γνωστό πως το ΠΑΣΟΚ ψήφισε μια νομοθεσία η οποία ουδέποτε εφαρμόσθηκε. Κατά συνέπεια, το ίδιο δεν είχε πρόθεση να εφαρμόσει τη νομοθεσία για την εφαρμογή του άρθρου 14 παράγραφος 9 του Συντάγματος. (…) Η στάση του ΠΑΣΟΚ σήμερα «δικαιολογείται» από το γεγονός ότι φοβάται την εφαρμογή του Συντάγματος. Φοβάται το γεγονός ότι έχει βρεθεί, επιτέλους, λύση για την πάταξη της διαπλοκής και την εμπέδωση της διαφάνειας. Για μας η στάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν αναμενόμενη αφού, όπως απέδειξε και στο παρελθόν, το μόνο που το απασχολούσε ήταν να μην εφαρμοσθεί αυτή η συνταγματική διάταξη. Η διάταξη όμως αυτή θα εφαρμοσθεί. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη γι’ αυτό».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή την αποχώρηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση του νεου νομοσχεδίου της κυβέρνηση για το “βασικό μέτοχο” στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

«Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς τους οποίους χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ για “σκουπίδια” και άλλα τινά τα οποία ακούσθηκαν ήδη, συνέχισε ο υπουργός Εσωτερικών, «ένα θέλω να πω μονάχα: Το ΠΑΣΟΚ αυτές τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις έχει από τους νόμους που το ίδιο ψήφισε. Με απλές λέξεις, το ΠΑΣΟΚ κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».

«Η κυβέρνηση εκπληρώνει στο ακέραιο την αντίστοιχη θεσμική και πολιτική υποχρέωσή της. Η επιλογή της διαδικασίας του κατεπείγοντος έχει τη δικαιολογητική της βάση, η οποία είναι πλήρως τεκμηριωμένη. Και το λέω αυτό γιατί είναι γνωστό ότι στις 31 Οκτωβρίου έληξε η παράταση της αναστολής ισχύος του ν.3310/2005. Επομένως, οποιαδήποτε καθυστέρηση θα επέτεινε τη θεσμική αναρχία που προανέφερα. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι εάν δεν επιλέγαμε τη διαδικασία του κατεπείγοντος τότε θα δημιουργούνταν πολύ περισσότερα προβλήματα», παρατήρησε επίσης ο κ. Παυλόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή