EURO 2016: Εκτός τελικών η Ολλανδία, "λιγοψύχησε" η Κύπρος

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 23:48
UPD:14/10/2015 00:33
REUTERS/UNITED PHOTOS

Μια ομάδα που πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα απέτυχε οικτρά στον 1ο όμιλο με αντιπάλους κάθε άλλο παρά μεγαθήρια, όπως ήταν η Ισλανδία (!), η Τσεχία και η Τουρκία που την άφησαν στην τέταρτη θέση κι εκτός Γαλλίας, για πρώτη φορά μετά το 1984!

A- A A+
Μέγα κάζο για την Εθνική Ολλανδίας, που όπως οι Έλληνες διεθνείς έτσι και οι "οράνιε" θα παρακολουθήσουν τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την τηλεόραση!

Μια ομάδα που πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα απέτυχε οικτρά στον 1ο όμιλο με αντιπάλους κάθε άλλο παρά μεγαθήρια, όπως ήταν η Ισλανδία (!), η Τσεχία και η Τουρκία που την άφησαν στην τέταρτη θέση κι εκτός Γαλλίας, για πρώτη φορά μετά το 1984!

Σε κάθε περίπτωση, το φινάλε των προκριματικών του Euro 2016 ήταν συγκλονιστικό. Εκτός των Ολλανδών ούτε η Κύπρος τα κατάφερε αν κι έφτασε πολύ κοντά αλλά δεν είχε το "σπίρτο" που θα της έδινε τη νίκη απέναντι στη Βοσνία και μια θέση στα μπαράζ, ως τρίτη από τον 2ο όμιλο.

Στο 1ο γκρουπ, το αδιάφορο Καζακστάν νίκησε 1-0 (65΄ Κουάτ) τη Λετονία στη Ρίγα και έστειλε την Τουρκία απευθείας στα τελικά, ως την καλύτερη τρίτη ομάδα όλων των ομίλων, παρότι οι Τούρκοι σκόραραν μόλις στο 89΄ με τον Ινάν Σελτζούκ το γκολ της νίκης απέναντι στην Ισλανδία, που είχε ήδη προκριθεί από καιρό.

Την ίδια ώρα κορυφωνόταν το δράμα της Ολλανδίας, που αν και γηπεδούχος είχε βρεθεί να χάνει 0-3 από τους Τσέχους (24΄ Καντέραμπεκ, 35΄ Σούραλ, 66΄ αυτογκόλ Φαν Πέρσι) πριν μειώσει στο τελικό 2-3 με τους Χούντελαρ στο 70΄ και Φαν Πέρσι στο 83΄, παίρνοντας ό,τι της άξιζε, δηλαδή τίποτα.

Στον 2ο όμιλο, η Κύπρος αποδείχθηκε επίσης άξια της μοίρας της. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου κατόρθωσε να ανατρέψει το 0-1 του Μεντούνιανιν από το 13ο λεπτό, προηγήθηκε 2-1 με τους Χαραλαμπίδη (32΄) και Μιτίδη (41΄), αλλά αντί να παίξει για να διαφυλάξει το σκορ και την τρίτη θέση όχι μόνο ισοφαρίστηκε, πάλι από τον Μεντούνιανιν (44΄), αλλά δέχθηκε και τρίτο γκολ από τον Τζούριτς στο 67΄.

Οι Βόσνιοι πήραν λοιπόν τη νίκη, τερμάτισαν τρίτοι και θα παίξουν στα μπαράζ, αφού το Ισραήλ έχασε και τους δύο τελευταίους αγώνες του, πληρώνοντας ουσιαστικά την ήττα από την Κύπρο την προηγούμενη αγωνιστική. Για την ιστορία, η Ουαλία νίκησε την Ανδόρα 2-0 με γκολ των Ράμσεϊ (50΄) και Μπέιλ (86΄).

Πρόκριση-θρίλερ πήρε και η Κροατία στον 8ο όμιλο, με τη νίκη 1-0 (25΄ Πέρισιτς) στη Μάλτα, αλλά για να τερματίσει δεύτερη χρειάστηκε την "αυτοκτονία" της Νορβηγίας. Οι Σκανδιναβοί έχασαν 2-1 (74΄ Φλορέντσι, 82΄ Πελέ - 23΄ Τετέι) στην Ιταλία από την "αδιάφορη" βαθμολογικά "σκουάντρα ατζούρα", αν και προηγούνταν ως το 74΄, κι έτσι θα πάνε στα μπαράζ, ενώ στο πλέον αδιάφορο παιχνίδι η Βουλγαρία νίκησε 2-0 (20΄ Αλεξάντροφ, 56΄ Ρανγκέλοφ) το Αζερμπαϊτζάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις