ΚΚΕ: Οι αποδοκιμασίες κατά Παπούλια δεν αποτελούν μεμονωμένο γεγονός

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 16:24
UPD:16:32
A- A A+

«Οι αποδοκιμασίες από ομάδα Αλβανών κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια δεν αποτελούν ένα μεμονωμένο γεγονός», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το επεισόδιο «εντάσσεται στο γενικότερο αρνητικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην περιοχή, ως αποτέλεσμα ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων και ανταγωνισμών». «Οι αποδοκιμασίες», προστίθεται στην ανακοίνωση, «είναι κρίκος της αλυσίδας που περιλαμβάνει: Την επίθεση των "γκρίζων λύκων" κατά του Πατριάρχη, την προκλητική παρέμβαση των ΗΠΑ υπέρ της FYROM και βεβαίως την δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που οδηγεί στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου, η οποία συνιστά νέα αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνιᨻ.

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι τα Βαλκάνια είναι μια πυριτιδαποθήκη, που μπορεί να τιναχτεί στον αέρα, αν περάσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

«Είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που και χθες ακόμη στη Βουλή απέφυγαν να απαντήσουν αν τάσσονται κατηγορηματικά κατά της νέας αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια, ενώ συνεχίζουν τον καυγά για την ονομασία της FYROM. Η πολιτική τους αποτελεί κίνδυνο για το λαό μας και για τους λαούς της περιοχής», καταλήγει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή