Μογκερίνι: Χέρι - χέρι η τοπική δράση με τη διεθνή πρωτοβουλία για το μεταναστευτικό

«Πρέπει να παράσχουμε όλη τη βοήθεια που μπορούμε»
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 20:34
UPD:20:47
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

«Πρέπει να παράσχουμε όλη τη βοήθεια που μπορούμε από το επίπεδο της Ε.Ε. στο τοπικό επίπεδο» έσπευσε να επισημάνει η Μογκερίνι (φωτ. αρχείου).

A- A A+
Η τοπική δράση πρέπει να πηγαίνει χέρι - χέρι με την ευρωπαϊκή και διεθνή πρωτοβουλία για το μεταναστευτικό ζήτημα, υποστήριξε η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 13ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πόλεων και Περιφερειών.

Η Ευρωπαία αξιωματούχος τόνισε ότι οι τοπικές αρχές συνιστούν τον κυματοθραύστη στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, καθώς «οι δήμοι είναι το σημαντικότερο εργαλείο για την ανάδειξη του ευρωπαϊκού τρόπου συμμετοχής και αλληλεγγύης».

«Πρέπει να παράσχουμε όλη τη βοήθεια που μπορούμε από το επίπεδο της Ε.Ε. στο τοπικό επίπεδο» έσπευσε να επισημάνει η Μογκερίνι.

Παράλληλα, η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. διευκρίνισε ότι η υποδοχή προσφύγων αποτελεί τοπική αρμοδιότητα, ενώ ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων και η μετεγκατάσταση είναι εθνική και ευρωπαϊκή αρμοδιότητα.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή