Τηλεφώνημα Μοϊσίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 17:30
A- A A+

Τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Αλβανίας, Αλφρεντ Μοϊσίου, δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, την ώρα που βρισκόταν μεταξύ Καλπακίου και Ιωαννίνων όπου σταμάτησε η ελληνική αποστολή για να γευματίσει.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο αλβανός πρόεδρος εξέφρασε την λύπη του για τη ματαίωση της συνάντησης με τον έλληνα ομόλογό του, ζητώντας συγνώμη από τον κ. Παπούλια.

Οι δύο Πρόεδροι μίλησαν και για πραγματοποίηση της συνάντησης τους σε ημερομηνία που θα καθοριστεί αργότερα.

Μετά την αναχώρησή του από το Αργυρόκαστρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις σχετικά με τη ματαίωση της συνάντησής του με τον κ. Μοϊσίου.

Στη συνέχεια από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ο κ. Παπούλιας αναχώρησε για την Αθήνα.

Νωρίτερα ο κ. Παπούλιας παρέμεινε στο Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου επί δυόμισι ώρες, αναμένοντας την απομάκρυνση των διαδηλωτών έξω από το ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιείτο η συνάντησή του με τον αλβανό ομόλογό του, και ενώ ο κ. Μοϊσίου βρίσκονταν ήδη εκεί.

Καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έπραξαν τίποτα προκειμένου να διαλυθούν οι διαδηλωτές (αυτοαποκαλούμενοι ως τσάμηδες), οι οποίοι είχαν μεταφερθεί χθες με λεωφορεία από τον Βορρά της Αλβανίας, αποφασίστηκε η επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και η ματαίωση της συνάντησής του με τον κ. Μοϊσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή