ΣΥΝ: Έωλη και βαρύτατα λογοκριτική η απόφαση του ΕΣΡ για το ρ/σ Best

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 17:41
A- A A+

Την έκπληξη αλλά και την οργή του Συνασπισμού για την απόφαση του ΕΣΡ σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας του μουσικού ραδιοσταθμού «BEST», εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ Ν. Βούτσης.

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζονται ως ακατανόητες, τόσο η επί της ουσίας αιτίαση (βωμολοχίες) που δεν δικαιολογεί την βαρύτατη ποινή, όσο και η επίκληση της συλλογική ευθύνης της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσης του ραδιοσταθμού, «στο όνομα του όποιου προβλήματος για μια και μόνη εκπομπή, βάσει του περιεχομένου της οποίας έκρινε το ΕΣΡ ότι θα είχε δικαιοδοσία για να παρέμβει».

Κάνοντας λόγο για έωλη και βαρύτατα λογοκριτική απόφαση, ο κ. Βούτσης επισημαίνει πως τα μέλη του ΕΣΡ θα έπρεπε «να είχαν γνώση και γνώμη για το ποιόν, το επίπεδο πολιτισμού και αισθητικής των εκπομπών, όπως και για την άμεμπτη, μακρόχρονη, αιρετική και πρωτοποριακή διαδρομή του Γρ. Ψαριανού στα ερτζιανά, προτού να ρίξουν τους "κεραυνούς" τους στις σχετικές εκπομπές λόγου, στις οποίες, επί δεκαπενταετία, ο Γρ. Ψαριανός έχει διακριθεί».

«Ελπίζουμε οι εύλογες αντιδράσεις που θα ξεσηκώσει η απόφαση να οδηγήσουν στην άμεση ανάκληση αυτής της ίδιας της απόφασης, ως ελάχιστη απόδειξη ότι το ΕΣΡ διαμορφώνει τις τελικές του αποφάσεις σε επαφή με την κοινωνία και όχι σε βάρος των αρχών τις οποίες, εκ του νόμου, έχει ιδρυθεί για να προασπίζει», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βούτσης.

Προτεινόμενα για εσάς