ΠΑΣΟΚ: Ανευ ουσίας ο νέος «βασικός μέτοχος»

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 19:51
UPD:20:31
A- A A+

Το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την Επιτροπή της Βουλής, που συζητά το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/01/1114918.htm . Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αρμόδιοι συντονιστές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ.κ. Παπαϊωάννου, Λοβέρδος, Ρόβλιας, Χυτήρης και Αθανασάκης, υποστήριξαν ότι πληθαίνουν οι πρακτικές αποδυνάμωσης του Κοινοβουλίου και οι βουλευτές «φιμώνονται και προσβάλλονται βάναυσα».

«Πώς είναι δυνατόν, κάτι το οποίο συζητείται 4-5 μήνες με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η κυβέρνηση να θέλει να το συζητήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο με έναν αιφνιδιαστικό τρόπο;» αναρωτήθηκε ο Μ. Παπαϊωάννου, δίδοντας ο ίδιος την απάντηση: «Ο λόγος είναι ότι δεν ήθελε και δεν θέλει δημόσια συζήτηση γι' αυτό το ζήτημα».

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου, ο κ. Παπαϊωάννου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο «χάριν εντυπώσεων», καθώς «το ασυμβίβαστο αίρεται».

«Η επιλογή της αμετάκλητης δικαστικής απόφασης για την απόδειξη αθέμιτης επιρροής (που θα χρειάζεται το λιγότερο 5-6 χρόνια για να εκδοθεί) ακυρώνει όλα τα άλλα», συνέχισε ο κ. Παπαϊωάννου. «Αν κάποιος από τους μετέχοντες, τους βασικούς μετόχους, τα παρένθετα πρόσωπα, κηρυχθεί έκπτωτος και είναι στην Κοινοπραξία που έχει αναλάβει κάποια δημόσια προμήθεια ή έργο, κηρύσσεται μόνο αυτός έκπτωτος και η σύμβαση προχωράει με τους λοιπούς εταίρους - συνεταίρους. Ακόμα αυτό αποδεικνύει ότι οι διατάξεις, είτε για το 1%, είτε για την ονομαστικοποίηση των μετοχών, είναι χωρίς ουσία».

«Ουδόλως ασχολούνται με την ενδεχόμενη δωροδοκία στη φάση εκτέλεσης του έργου», παρατήρησε ο Ντίνος Ρόβλιας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, σημείωσε ότι «τα θέματα της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς δεν μπορεί κανείς να τα αντιμετωπίζει αποσπασματικά. Δεν είναι θέμα στενής κομματικής αντιπαράθεσης τα ζητήματα αυτά».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV