Θ. Παπαθεοδώρου: Δεν είναι «ανοιχτά» τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 23:15
UPD:23:20
SOOC/Nick Paleologos

Η διαχείριση των προσφυγικών ροών δεν είναι διμερές ζήτημα Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά αποτελεί Ευρωπαϊκό πρόβλημα που αφορά στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και άλλων τρίτων χωρών, συμπληρώνει ο κ. Παπαθεοδώρου (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα δεν είναι «ανοιχτά» σύνορα, αλλά εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως τέτοια πρέπει να προστατεύονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αφορμή αναφορές του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαθεοδώρου, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Γερμανικής Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, περί της ανάγκης ύπαρξης μίας «συντεταγμένης κατάστασης στο Αιγαίο, με ανοιχτά σύνορά, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να εμποδιστεί η δράση των διακινητών προσφύγων», έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με την μέχρι σήμερα εκπεφρασμένη θέση τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ελλάδας.

Η διαχείριση των προσφυγικών ροών δεν είναι διμερές ζήτημα Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά αποτελεί Ευρωπαϊκό πρόβλημα που αφορά στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και άλλων τρίτων χωρών, συμπληρώνει ο κ. Παπαθεοδώρου και καταλογίζει άγνοια και προκλητική αδιαφορία για το ευρωπαϊκό κεκτημένο στον κ. Ζάιμπερτ.

Κλείνοντας ζητεί να ανασκευαστούν οι αναφορές του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή