Υπόμνημα του Ισ. Ντογιάκου για την εκλογή του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών

Τι απαντα στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 19:50
UPD:20:14
INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα ξεκίνησε με την προαγωγή του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Παναγιώτη Καραγιάννη, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

A- A A+

Υπόμνημα με τις θέσεις του κατέθεσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος, στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται για τις συνθήκες εκλογής του.

Στο υπόμνημα, το οποίο υποβλήθηκε στον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Νίκου Λεοντή, ο κ. Ντογιάκος απαντάει σ’ όσα αναφέρει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και τέως πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου.

Σύμφωνα με την κ. Θάνου, η εκλογή του κ. Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου τον Νοέμβριο του 2015 έγινε με παράτυπο τρόπο, καθώς βάσει των κανονισμών, ο ίδιος δεν διέθετε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου καταλογίζει τόσο στον κ. Ντογιάκο όσο και στην αντίπαλό του στις επίμαχες εκλογές, Γιωργία Τσατάνη, ότι «με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους, είναι υπεύθυνοι για το πλήγμα του κύρους και της αξιοπιστίας, τόσο του θεσμού της Δικαιοσύνης, όσο και του θεσμού του αυτοδιοίκητου».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα ξεκίνησε με την προαγωγή του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Παναγιώτη Καραγιάννη, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Λόγω της προαγωγής παραιτήθηκε από τη θέση του και προκηρύχθηκαν εκλογές στις 29 Νοεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με το σχετικό νόμο, στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν οι μισοί εισαγγελείς του Εφετείου με βάση τη σειρά αρχαιότητας. Τη λίστα των υποψηφίων στις εκλογές, τη συνέταξε η εκτελούσα τότε χρέη προϊσταμένης, Γεωργία Τσατάνη, η οποία συμπεριέλαβε 21 εισαγγελείς, μεταξύ αυτών και τον κ. Ντογιάκο, τελευταίο όσον αφορά στην αρχαιότητα.

Αυτό ήταν παράνομο σύμφωνα με την κ. Θάνου, γιατί δεν είχε δημοσιευθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Κατά τη διενέργεια των εκλογών, ο κ. Καραγιάννης εξακολουθούσε να ανήκει στη δύναμη της Εισαγγελίας Εφετών και έπρεπε να συμπεριληφθεί στην λίστα των εκλόγιμων, σε αντίθεση με τον κ. Ντογιάκο, υποστηρίζει η κ. Θάνου.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή