Ένα «Καγκουρώ» στο αδιέξοδο της ελληνικής κρίσης

Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, στο Εθνικό Θέατρο
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 08:05
Elina Giounanli

Ήρωας του έργου είναι ο Ορφέας, ένας νέος, θύμα της σύγχρονης ελληνικής κρίσης, ο οποίος προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του σε μια κοινωνία σε αδιέξοδο.

A- A A+

Μια οικογενειακή τραγωδία ανάμεσα στις χιλιάδες που ξεδιπλώνονται δίπλα μας. Από τον μικρόκοσμο μιας καθημερινής οικογένειας, μεταφερόμαστε στον μακρόκοσμο μιας ολόκληρης κοινωνίας, για να παρακολουθήσουμε στιγμές της Ιστορίας και της παθογένειας της σημερινής Ελλάδας, μέσα από μια ιστορία ενός τόπου που αναζητεί όραμα.

Για πρώτη φορά, το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, «Καγκουρώ», παρουσιάζεται στο θεατρικό σανίδι, από το Εθνικό Θέατρο, με τη ματιά του νέου σκηνοθέτη Δημήτρη Μυλωνά, στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», από τις 15 Οκτωβρίου.

ELINA GIOUNANLI

Καταθέτοντας ένα εύστοχο σχόλιο για την ευθύνη και τις συνέπειες των επιλογών που ακολουθούν και καθορίζουν τη ζωή μας, ο συγγραφέας, φωτίζει - με την αμεσότητα και τη διεισδυτική ματιά του - την παθολογία της σημερινής Ελλάδας και καταγράφει τα προβλήματα των νέων ανθρώπων.

Σε ένα είδος συμβιβασμού

Ήρωας του έργου είναι ο Ορφέας, ένας νέος, θύμα της σύγχρονης ελληνικής κρίσης, ο οποίος προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του σε μια κοινωνία σε αδιέξοδο. Η ανάγκη για ένα καλύτερο μέλλον τον οδηγεί στην απόφαση να μεταναστεύσει στην Αυστραλία, καθώς η ζωή στο εξωτερικό προσφέρει καλύτερες προοπτικές.

ELINA GIOUNANLI

 Όμως, τα πράγματα εξελίσσονται με αναπάντεχο τρόπο. Οι εξελίξεις δεν θα του επιτρέψουν να πραγματοποιήσει ποτέ αυτό το ταξίδι. Ένα δίλημμα, που φέρνει σε σύγκρουση το συναίσθημα με τη σκληρή πραγματικότητα, τον οδηγεί στην επανεξέταση της απόφασής του και, τελικά, σε ένα είδος συμβιβασμού, ανάλογο με αυτόν που, κάποτε, είχε επιλέξει και ο πατέρας του.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς, σκηνικά - κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα, φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, μουσική: Παύλος Κατσιβέλης, επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Σαραντοπούλου, βοηθός σκηνοθέτη: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου, φωτογράφος παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή. Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Μαρίνα: Λένα Δροσάκη, Κέρβερος: Μελέτης Ηλίας, Ορφέας: Γιώργος Παπαπαύλου, Δημήτρης: Χρήστος Σαπουντζής, Τάκης: Σπύρος Τσεκούρας.

ELINA GIOUNANLI

Πληροφορίες
Εθνικό Θέατρο - Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»: Αγίου Κωνσταντίνου 22 - 24, Αθήνα, τηλ.: 210 5288170 - 171. Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 45΄περίπου, χωρίς διάλειμμα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18.00 και 21.00, Κυριακή: 19.30. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, κάθε Πέμπτη: ενιαία τιμή: 13 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία θεάτρου, τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: n-t.gr.

naftemporiki.gr

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς