Τένις: Διαφοροποιήσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ATP

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 15:40
UPD:15:42
REUTERS/VINCENT KESSLER
A- A A+

Ανακατατάξεις σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, με τον Άντι Μάρεϊ να επιστρέφει στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτο τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Κέβιν Άντερσον να εισέρχεται στο Top 10, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η σημερινή αφαίρεση των πόντων από το Masters της Σανγκάης δημιούργησε ένα διαφορετικό τοπίο στο world ranking list. Πέρυσι ο Φέντερερ είχε στεφθεί νικητής στο κινέζικο Masters, αλλά οι 1.000 βαθμοί που είχε κατακτήσει αφαιρέθηκαν, με αποτέλεσμα να πέσει στην 3η θέση της ATP, προς όφελος του Βρετανού που τον προσπέρασε με 8.640 βαθμούς, έναντι 8.420 βαθμών του "Βασιλιά".

Σημαντική αλλαγή ήταν και η άνοδος του Άντερσον. Ο 29χρονος Νοτιοαφρικανός αποκλείστηκε νωρίς στο Τόκιο αλλά η συνολικά εξαιρετική φετινή σεζόν του επιβραβεύτηκε με την είσοδο στην κορυφαία 10αδα της ATP. Οι Ράφαελ Ναδάλ και Ντάβιντ Φερέρ συνέχισαν την... "ανταλλαγή της 7ης θέσης, με τον Ράφα να επιστρέφει σε αυτή.

Ο Νικ Κύργιος ανέβηκε δύο θέσεις και βρίσκεται στο Νο32, μετά την πορεία του στην Ιαπωνία, ενώ άνοδο τριών θέσεων είχε και ο Μάρκος Παγδατής (Νο 46). Μεγάλο άλμα και από τον νεαρό Στέφανο Τσιτσιπά, που κέρδισε 118 θέσεις και ανέβηκε στο career high Νο761 του κόσμου, ξεπερνώντας τον Αλέξανδρο Γιακούποβιτς στην πρώτη θέση των Ελλήνων στην ATP.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις