Ιράκ: Επλήγη αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του ΙΚ

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 15:23
UPD:12/10/2015 10:33
euronews
A- A A+

Την αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι στην επαρχία Άνμπαρ, στα δυτικά της χώρας, έπληξαν οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Παραμένει αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αν χτυπήθηκε ο ίδιος ο Αλ Μπαγκντάντι στην επίθεση αυτή.

«Πολλά ηγετικά στελέχη της οργάνωσης σοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Η τύχη του Αλ Μπαγκντάντι είναι άγνωστη. Απομακρύνθηκε από το σημείο με ένα όχημα. Η κατάσταση της υγείας του είναι αδιευκρίνιστη», ανέφερε ο στρατός του Ιράκ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, αλλά και πηγές από το νοσοκομείο, ο Αλ Μπαγκντάτι δεν βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα. 

Η επιχείρηση έγινε σε συντονισμό με τις υπηρεσίες πληροφοριών του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ και το κοινό κέντρο διοίκησης των επιχειρήσεων του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

EURONEWS

Σχεδόν ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι ο διεθνής συνασπιμός έπληξε 24 στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ το Σάββατο. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ έχουν και στο παρελθόν ανακοινώσει ότι ο Αλ Μπαγκντάντι τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε σε επιδρομές, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ μέχρι σήμερα.

Υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έγραψαν στο Twitter ότι ακόμα και αν ο ηγέτης της οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σκοτωθεί, το χαλιφάτο που έχει ιδρύσει θα επιβιώσει.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή