Κάλεσμα ενότητας στους εργαζομένους απηύθυνε ο Δ. Κουτσούμπας

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 21:51
UPD:22:11
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι το μοναδικά νέο και ρεαλιστικό σήμερα, είναι να πάρει ο λαός την εξουσία.

A- A A+

Για δυο διαφορετικούς κόσμους που βρίσκονταν, βρίσκονται και θα βρίσκονται σε μόνιμη και διαρκή σύγκρουση, έκανε λόγο το Σάββατο ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.

Όπως εξήγησε, από τη μία βρίσκεται «ο κόσμος της δουλειάς, που με τα χέρια και το μυαλό του παράγει τα πάντα» και από την άλλη «ο κόσμος των εκμεταλλευτών, μία χούφτα παράσιτα που καρπώνονται τη δουλειά, τον ιδρώτα, τους κόπους και τα βάσανα εκατομμυρίων»

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι το μοναδικά νέο και ρεαλιστικό σήμερα, είναι να πάρει ο λαός την εξουσία και τόνισε ότι η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση χιλιάδων νέων, μπορούν να γίνουν αγώνας εναντίον του «εκμεταλλευτικού συστήματος».

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ανέφερε ότι στέλνει στην λαϊκή οικογένεια το βαρύ και ασήκωτο λογαριασμό του τρίτου μνημονίου.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα που περιέγραψε ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις είναι η «καπιταλιστική Ελλάδα».

Ανέφερε ότι η «νέα Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ» είναι η Ελλάδα της ολιγαρχίας και εκτίμησε ότι «και το κατεστημένο είναι η εξουσία τους απ' την οποία στηρίζεται και στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και από το βήμα του 41ου Φεστιβάλ απηύθυνε κάλεσμα πλατιάς λαϊκής ενότητας και συμμαχίας στους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας ότι «στο δρόμο της ανατροπής ο λαός μπορεί σήμερα, ανεξάρτητα με το τι ψήφισε στις εκλογές, να αντιδράσει για να αποτρέψει τα χειρότερα, να διεκδικήσει ανάσες ανακούφισης, βελτίωση της ζωής του».

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Απαντώντας στην ερώτηση «πού εφαρμόζεται η εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ», υπερασπίστηκε την σοσιαλιστική οικοδόμηση κατά τον 20ο αιώνα, υπογραμμίζοντας ότι έλυσε βασικά προβλήματα για την εργατική τάξη και τον λαό, τα οποία ο καπιταλισμός «αδυνατεί να επιλύσει στην διάρκεια άνω των τεσσάρων αιώνων κυριαρχίας του».

Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση για τις προτάσεις της προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και για «την ετοιμότητα της να αποδεχθεί το αίτημα των ΗΠΑ για στάθμευση με επανδρωμένων αεροσκαφών στην Κρήτη» και πρόσθεσε ότι «η συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου να αποκτήσει μερίδιο από το μοίρασμα των αγορών, από τη ληστεία δηλαδή που γίνεται σε βάρος των λαών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή