ΥΠΕΞ: Περιοδεία Σκανδαλάκη στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 14:56
A- A A+

Για περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης .

Ο κ. Σκανδαλάκης θα μεταβεί στην πόλη Τάμπα της Πολιτείας της Φλόριδας, όπου θα έχει συναντήσεις και επαφές με ομογενειακούς παράγοντες και φορείς.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκανδαλάκης θα επισκεφθεί την ελληνική Προξενική Αρχή, η οποία έχει υπό την εποπτεία της και την πληγείσα, από τον καταστροφικό τυφώνα «Κατρίνα», περιοχή της Νέας Ορλεάνης στην Πολιτεία του Μισισιπή, όπου και θα ενημερωθεί για τις καταστροφές που προκλήθηκαν, για την προώθηση της ελληνικής βοήθειας προς τους πληγέντες, καθώς και για την κατάσταση της ελληνικής παροικίας στη Ν. Ορλεάνη. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με την ηγεσία της Πανελληνικής Ομοσπονδίας Φλόριδας.

Ο κ. υφυπουργός θα ενημερώσει τους Ομογενείς για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα σχετικά με τα εθνικά θέματα, καθώς και για το νέο Καταστατικό Νόμο για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) που πρόκειται να ψηφιστεί σύντομα από τη Βουλή των Ελλήνων.

Ο κ. Σκανδαλάκης θα μεταβεί επίσης στην πόλη Tarpon Springs καθώς και στην πόλη Clear Water όπου θα συναντηθεί με ομογενείς, και θα απευθύνει ομιλία στο τοπικό Λακωνικό Κέντρο.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Ατλάντα, όπου θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο, καθώς και με εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας της Πολιτείας της Τζόρτζια.

Στο τέλος της περιοδείας του στις ΗΠΑ ο κ. Σκανδαλάκης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα επισκεφθεί τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Επίσης, ο κ. Σκανδαλάκης θα παραστεί σε εκδήλωση της Ομογένειας για την στήριξη της ελληνόγλωσσης Παιδείας, όπου θα απονείμει διπλώματα ελληνομάθειας σε σπουδαστές της ελληνικής γλώσσας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή