ΠΑΣΟΚ: Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατά Παπαληγούρα

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 15:04
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, με αφορμή την προαναγγελία ποινικών διώξεων κατά δικαστικών και δικηγόρων από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα, κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπαϊωάννου, «ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέβη κάθε έννοια συνταγματικής τάξης με την πρωτοφανή στα πολιτικά και δικαστικά μας χρονικά πράξη του να επισκεφθεί τον ¶ρειο Πάγο, να παρέμβει ουσιαστικά σε εκκρεμείς ποινικές προδικασίες, να εμπλέξει τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στα πολιτικά παιχνίδια της Κυβέρνησης και να ανακοινώσει (προαναγγείλει) αυτός την άσκηση ποινικών διώξεων».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ερωτά μάλιστα τον Πρωθυπουργό εάν γνώριζε τις πράξεις του υπουργού του, εάν τις υιοθετεί και εάν μπορεί ο κ. Παπαληγούρας «να παραμείνει στη θέση του και να επιτελεί την αποστολή του ως θεματοφύλακας μιας ανεξάρτητης και αδέσμευτης ελληνικής Δικαιοσύνης».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», oι αρμόδιες ανακριτικές αρχές ετοιμάζουν νέα κατηγορητήρια εναντίον δεκάδων δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων που εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή