Αντώναρος: «Οι αλβανικές αρχές δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα»

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να εισέλθει σε περίοδο έντασης με καμία γειτονική χώρα»
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 15:44
A- A A+

«Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν ελήφθησαν εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η συνάντηση των δύο Προέδρων (Παπούλια, Μοϊσίου) στους Αγιους Σαράντα. Οι αλβανικές αρχές δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για να αποθαρρύνουν γνωστά ακραία στοιχεία, τα οποία στην προσπάθειά τους να παρεμποδίσουν την ομαλή εξέλιξη των σχέσεων, εμμένουν στην προβολή απαράδεκτων μη υπαρχόντων ζητημάτων, τη στιγμή μάλιστα που η Αλβανία προσπαθεί να κάνει βήματα εκπλήρωσης των ευρωπαϊκών της προσδοκιών».

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βαγγέλης Αντώναρος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αξιολόγηση της ελληνικής κυβέρνησης επί του θέματος που δημιουργήθηκε χθες με τη ματαίωση της συνάντησης του Προέδρους της Δημοκρατίας με τον αλβανό ομόλογό του.

Κληθείς να διευκρινίσει αν επρόκειτο για θέμα ασφάλειας του κ. Παπούλια, ο κ.Αντώναρος παρατήρησε ότι ο ίδιος δεν μίλησε για «θέμα ασφάλειας». «Εγώ είπα ότι δεν ελήφθησαν εκείνα τα μέτρα, που λαμβάνονται σε επισκέψεις πολύ υψηλών αξιωματούχων», σημείωσε.

«Σημασία έχει πως η αλβανική πλευρά δεν έκανε όσα πρέπει να γίνονται, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους ακραίες εκδηλώσεις» πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος, επισημαίνοντας ότι είχαν προηγηθεί οι «συνήθεις διαβουλεύσεις, και η αλβανική πλευρά δεν έκανε όσα έπρεπε να κάνει». «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λοιπόν αυτό που έπρεπε να κάνει και ήταν σε επαφή με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για το χαρακτήρα των «μέτρων» που έπρεπε να λάβει η αλβανική πλευρά, ο κ.Αντώναρος διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε πάσης φύσης μέτρα που όφειλε να λάβει η Αλβανία.

Τέλος, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε, ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να εισέλθει η χώρα σε περίοδο έντασης με καμία γειτονική χώρα».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή