Εβραίος Ισραηλινός μαχαίρωσε τέσσερις Άραβες πολίτες της χώρας

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 12:48
UPD:10/10/2015 09:32
REUTERS/BAZ RATNER

Είναι η πρώτη επίθεση με μαχαίρι ενός εβραίου Ισραηλινού εναντίον Αράβων πολιτών του Ισραήλ ή Παλαιστινίων μετά την έναρξη του κύματος επιθέσεων, το οποίο είναι όμοιο με αυτό που ξέσπασε εναντίον Ισραηλινών το Σάββατο.

A- A A+

Τέσσερις Άραβες πολίτες του Ισραήλ τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκαν στην Ντιμόνα του νοτίου Ισραήλ από εβραίο συμπολίτη τους ο οποίος συνελήφθη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Είναι η πρώτη επίθεση με μαχαίρι ενός εβραίου Ισραηλινού εναντίον Αράβων πολιτών του Ισραήλ ή Παλαιστινίων μετά την έναρξη του κύματος επιθέσεων, το οποίο είναι όμοιο με αυτό που ξέσπασε εναντίον Ισραηλινών το Σάββατο.

EURONEWS

«Σημειώθηκαν τέσσερις επιθέσεις με μαχαίρι», δήλωσε η Λούμπα Σάμρι, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι τα κίνητρα του δράστη είναι κατά τα φαινόμενα εθνικιστικά. Ο πρώτος άνδρας που δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε ελαφρά εργάζεται στον δήμο. Άλλος Άραβας δέχτηκε επίθεση κοντά σε σχολείο, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, ενώ λεπτομέρειες για τις άλλες δύο επιθέσεις και την κατάσταση των θυμάτων δεν είναι ακόμη σαφείς.

Ο δήμαρχος της Ντιμόνας Μπένι Μπίτιν δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι ο ύποπτος είναι κάτοικος της πόλης και «γνωστός στην αστυνομία».

Η αστυνομία έκανε λόγο για τέσσερις «Άραβες» τραυματίες, χρησιμοποιώντας μια ονομασία που μπορεί να αναφέρεται σε Άραβες πολίτες του Ισραήλ ή σε Παλαιστίνιους. Οι Άραβες πολίτες του Ισραήλ είναι οι απόγονοι Παλαιστινίων που έμειναν στη γη τους το 1948, κατά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Έχουν ισραηλινή υπηκοότητα και αντιπροσωπεύουν το 17,5% του ισραηλινού πληθυσμού. Ωστόσο, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εργάζονται στο Ισραήλ, κυρίως σε εργοτάξια.

EURONEWS

Η μεγάλη αραβική κοινότητα του Ισραήλ άρχισε να διαδηλώνει υπέρ των Παλαιστινίων τις τελευταίες ημέρες, ενώ η Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το Ισραήλ και η Ανατολική Ιερουσαλήμ, η παλαιστινιακή πλευρά της πόλης η οποία είναι προσαρτημένη από το Ισραήλ, πλήττονται από την κλιμάκωση της βίας.

Από τις 3 Οκτωβρίου, εννέα επιθέσεις με μαχαίρι κυρίως από νεαρούς Παλαιστίνιους έχουν προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 13 πολιτών του Ισραήλ ή εβραίων. Τέσσερις από τους φερόμενους ως δράστες σκοτώθηκαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή