CNN: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Ιράν από λάθος

Οι πύραυλοι βρήκαν τον στόχο τους στη Συρία, απαντά η Μόσχα
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 20:44
UPD:21:40
REUTERS/HANDOUT

Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί που ακριβώς στο Ιράν έπεσαν οι πύραυλοι. Τα ρωσικά πλοία που τους εκτόξευσαν βρίσκονται στην Κασπία.

A- A A+

Ρωσικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από πλοίο και προορίζονταν να πλήξουν στόχους στη Συρία έπεσαν στο Ιράν σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, όπως μεταδίδουν αμερικανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί σε ποιο σημείο ακριβώς του Ιράν έπεσαν οι πύραυλοι, τέσσερις στον αριθμό. Τα ρωσικά πλοία που τους εκτόξευσαν βρίσκονται στην Κασπία.

«Τέσσερις ρωσικοί πύραυλοι συνετρίβησαν χθες στο Ιράν» ανέφερε ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters.

Αμερικανική κυβερνητική πηγή επεσήμανε επιπλέον ότι η Ρωσία εκτοξεύει πυραύλους Κρουζ που περνούν από τον εναέριο χώρο του Ιράν προς τη Συρία για να πλήττει θέσεις των ανταρτών που πολεμούν εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, από την πλευρά του, σημειώνει ότι οι πύραυλοι βρήκαν τον στόχο τους στη Συρία, σύμφωνα με το Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή