Την παρέμβαση της Ε.Ε. υπέρ των τραπεζών και της κεφαλαιαγοράς ζητεί ο Γ. Κύρτσος

Σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 13:12
UPD:13:37
INTIME NEWS/Ε.Ε.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι η δημιουργία μίας ένωσης κεφαλαιαγορών θα βοηθήσει σημαντικά την οικονομία, καθώς θα έχουμε περισσότερες επενδύσεις, μεγαλύτερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την άμεση παρέμβαση των ευρωπαϊκών αρχών υπέρ των ελληνικών τραπεζών και της κεφαλαιαγοράς, ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Kύρτσος, σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι η δημιουργία μίας ένωσης κεφαλαιαγορών θα βοηθήσει σημαντικά την οικονομία, καθώς θα έχουμε περισσότερες επενδύσεις, μεγαλύτερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι τα μεγάλα σχέδια μπορούν να ακυρωθούν από μικρής κλίμακας αποτυχίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τόνισε ο κ. Κύρτσος, αποτελεί το δεύτερο τρίμηνο του 2015, όπου διάφορα funds αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα στην Ευρώπη εξαιτίας του κινδύνου του Grexit. Οι επενδυτές έγιναν πιο διστακτικοί και έτσι, η τοποθέτηση των κεφαλαίων περιορίστηκε.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος διαδραματίζει καίριο ρόλο στη δημιουργία της ένωσης κεφαλαιαγορών.

Καταλήγοντας, παραδέχθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα προβλήματα της κεφαλαιαγοράς, «Απαιτείται η συνδρομή των ευρωπαϊκών θεσμών που συμμετέχουν στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης» έσπευσε να τονίζει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή