Προσχεδιασμένη η επίθεση, κατέθεσε φίλος του Παύλου Φύσσα

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 11:50
UPD:12:49
SOOC/Nikos Libertas

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι μέσα στην καφετέρια «Κοράλλι», όπου βρίσκονταν ο ίδιος, ο Παύλος Φύσσας και η παρέα τους για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα, αναγνώρισε τους κατηγορούμενους Άγγο και Τσαλίκη.

A- A A+

Πεπεισμένος ότι η επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη εμφανίστηκε κατά την κατάθεσή του ο φίλος του μουσικού, Παύλος Σεϊρλής, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας το βράδυ της δολοφονίας.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι μέσα στην καφετέρια «Κοράλλι», όπου βρίσκονταν ο ίδιος, ο Παύλος Φύσσας και η παρέα τους για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα, αναγνώρισε τους κατηγορούμενους Άγγο και Τσαλίκη.

Εισαγγελέας: Θεωρείται πως ήταν προσχεδιασμένο;

Μάρτυρας: Θεωρώ πως ναι.

Εισαγγελέας: Η εντολή ποια ήταν δηλαδή;

Μάρτυρας: Να δεχτούμε επίθεση όλοι.

Εισαγγελέας: Και να δολοφονήσουν;

Μάρτυρας: Όταν πας να επιτεθείς με οπλισμό, δεν πας να χαϊδέψεις αυτιά...

Αναφερόμενος στο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, ο μάρτυρας υποστήριξε:

«Με τον Παύλο γνωριζόμασταν έξι χρόνια. Υπήρχε συχνή επαφή. Το βράδυ εκείνο στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου έλαβα κλήση να βρεθούμε. Εγώ και η παρέα μου ήμασταν σε κοντινή καφετέρια 200 με 300 μέτρα από το "Κοράλλι". Επικοινώνησα με τον Παύλο και είπαμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί τη βραδιά μας. Πήγαμε στο "Κοράλλι" συνολικά, μετακινηθήκαμε οκτώ άτομα. Φτάνοντας προς την καφετέρια είδαμε κάποιον κύριο με ένα τατουάζ στον ώμο. Έβγαινε από το "Κοράλλι". Μπήκαμε στην καφετέρια και καθίσαμε να δούμε τον αγώνα. Σε κοντινή απόσταση από εμάς σε ένα τραπέζι κάθονταν μια παρέα τριών ατόμων. Διέκρινα μια έντονη κινητικότητα κυρίως με τα κινητά. Πολλά μηνύματα κατά κύριο λόγο. Υπήρχαν βλέμματα προς τη παρέα μας αλλά τίποτα άλλο».

 Πρόεδρος: Ποια ήταν αυτά τα άτομα;

Μάρτυρας: Μου έδειξαν φωτογραφίες και αναγνώρισα κάποια άτομα. Από τους τρεις ο ένας ήταν ο Μιχάλαρος, αυτός που ήταν έξω. Αναγνώρισα το Άγγο και τον Τσαλίκη, μέσα στο «Κοράλλι».

Μετά τη λήξη του αγώνα, όταν αποχώρησαν από την καφετέρια, ο μάρτυρας είπε ότι ενώ η παρέα του κατευθύνονταν προς την οδό Παύλου Μελά, είδε αυτοκίνητα και διέκρινε τέσσερα άτομα, εκ των οποίων το ένα κρατούσε ρόπαλο.

«Ήταν μαυροφορεμένοι, κάποιοι από αυτούς φορούσαν παντελόνια παραλλαγής. Τότε εμφανίζεται κάποιος από την πλευρά τους, ο οποίος μας δήλωσε ότι είναι αστυνομικός. Μας είπε ότι καλό θα ήταν να απομακρυνθούμε από το σημείο για να μη γίνει φασαρία. Έδειχνε οικειότητα, πήγε και ξαναπήγε στην άλλη πλευρά και ξαναήρθε και σε εμάς» είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε:

«Κάποια στιγμή ακούσαμε φωνές. Μας έβριζαν και μας έλεγαν “ελάτε εδώ ρε κότες, ελάτε να σας σφάξουμε”. Ακούγονταν από την Κεφαλληνίας, εκεί είχαν συγκεντρωθεί γύρω στα 40 άτομα. Το μόνο που καταφέραμε να δούμε ήταν κάποια άτομα που ήταν μαυροφορεμένα. Άρχισαν να μας κυνηγάνε. Ο φόβος μας εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ μεγάλος. Πάνω στην επίθεση ξεκινήσαμε να τρέχουμε όλοι. Κατάφεραν να απομονώσουν τον Παύλο και μετά εμένα. Εγώ κατάφερα να ξεφύγω, κατευθύνθηκα σε ένα στενό. Θυμάμαι ένα όχημα να μπαίνει ανάποδα στο δρόμο. Τρέχοντας πλέον προς τα μέσα, καταφέραμε να κρυφτούμε σε μια πυλωτή. Ο Παύλος σε κάποια στιγμή είχε μείνει μόνος του. Είδα το αυτοκίνητο να μπαίνει ανάποδα στο δρόμο, είναι στο ύψος που γίνεται η επίθεση. Ήμασταν κρυμμένοι στην πυλωτή μέχρι να σταματήσουν οι απειλές. Τότε εμφανίστηκε η ομάδα ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό. Εμφανιστήκαμε και εμείς, μας πήρανε και μας πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου», συνέχισε ο μάρτυρας.

«Πάντα οι επιθέσεις τους είναι οργανωμένες και παίρνουν εντολές»

Στην κατάθεσή του ο κ. Σεϊρλής χαρακτήρισε «απογόνους των ναζί» τα μέλη της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως κανείς από την παρέα τους δεν είχε ποτέ έρθει σε αντιπαράθεση μαζί τους.

«Δεν το λέω εγώ, το έχουν πει μόνοι τους στον Τύπο. Το συμπέρασμά μου είναι πως πρόκειται για οργάνωση τρελών που θέλουν να δολοφονούν ανθρώπους με αντίθετες απόψεις από αυτούς. Αν δεν είσαι μαζί τους είσαι εχθρός. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα ούτε εθνικότητα ούτε θρησκεία, ούτε τίποτα. Είναι όπως ο στρατός. Από κάποιους παίρνουν εντολές. Ποτέ δεν κινούνται ατομικά. Πάντα οι επιθέσεις τους είναι οργανωμένες, παίρνουν εντολές και είναι οπλισμένοι».

«Πήραν εντολή από τον Λαγό»

Ο φίλος του 34χρονου μουσικού ανέφερε πως τα τάγματα εφόδου είναι μια ομάδα που επιτίθεται μετά από εντολές.

«Φαίνεται και από τα στοιχεία ότι όλα ήταν αλυσίδα. Αν δεν πάρουν εντολή δεν κινούνται. Πήραν εντολή από τον Λαγό, ενημερώθηκαν μέσω μηνυμάτων να πάνε στην τοπική σε 15 λεπτά. Γνωρίζω ότι το μήνυμα το έστειλε ο Πατέλης. Τους καλούσε να πάνε άμεσα στα γραφεία. Από αυτό που έχω ζήσει καταλαβαίνω πως οπλιστήκανε και πως ήρθανε εκεί στον χώρο» είπε ο μάρτυρας και τόνισε πως με την επίθεση αυτή «ήθελαν να φιμώσουν τις φωνές μας».

Σήμερα, επρόκειτο να καταθέσει η αδελφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη, ωστόσο η μητέρα της προσκόμισε στο δικαστήριο ιατρικό πιστοποιητικό σύμφωνα με το οποίο η κόρη της βρίσκεται σε κατάσταση λοχείας και είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή