Μπάσκετ: Ο Άρης άφησε εκτός ημιτελικών την ΑΕΚ

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 22:34
UPD:08/10/2015 00:28
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Ο Άρης ήταν ο νικητής στο ντέρμπι των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ, καθώς επικράτησε στη Θεσσαλονίκη της Ένωσης με 64-61 και προκρίθηκε στους "τέσσερις" αφήνοντας νωρίς τους φιλόδοξους "κιτρινόμαυρους" με ένα στόχο λιγότερο.

Ο αγώνας ήταν... μαραθώνιος, αφού διήρκεσε περίπου τρεις ώρες λόγω της διακοπής για αλλαγή στεφάνης, που διαλύθηκε μετά από κάρφωμα του κορυφαίου της αναμέτρησης, Χάγκινς

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 36-36, με την ΑΕΚ να έχει διαρκώς το προβάδισμα, που έφτασε ως το +5 (15-10), αλλά να μην μπορεί να αποσπαστεί, αφού παρά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ οι γηπεδούχοι έπαιζαν πολύ καλή άμυνα.

Ένα λεπτό μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Χάγκινς "κατεδάφισε" με δυνατό κάρφωμα την μπασκέτα, με αποτέλεσμα την περίπου ωριαία διακοπή του παιχνιδιού. Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου οι "κίτρινοι" πέρασαν με 51-47, αλλά η ΑΕΚ με σερί 8-0 προηγήθηκε 55-51 στο 33΄ και έδειξε να αλλάζει τη ροή του αγώνα.

Τελικά ο Χάγκινς αναδείχθηκε σε πρόσωπο του παιχνιδιού, από κάθε άποψη, αφού στο τελευταίο λεπτό "τάπωσε" τον Καλαμπόκη με το έκτο (!) μπλοκ του, ενώ ύστερα ευστόχησε κάνοντας το σκορ 61-58 στα 29΄΄.3 πριν την λήξη. Ο Γουόρεν αστόχησε στο τρίποντο, ενώ ο Γουότερς με 2/2 βολές "έγραψε" το 63-58 και "σφράγισε" τη νίκη της ομάδας του. 

Μετά το τέλος του αγώνα η αθηναϊκή ομάδα κατέθεσε ένσταση για τη χρονική διάρκειας της διακοπής, την οποία όμως στη συνέχεια δεν υποστήριξε. Ο κανονισμός σε ανάλογες υποθέσεις μιλά για "εύλογο χρονικό διάστημα", χωρίς πάντως να το προσδιορίζει. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις