FIFA: Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφασίζει για Μπλάτερ, Πλατινί και Γιούν

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 20:25
UPD:20:28
REUTERS/RUBEN SPRICH

Αυτό ανέφερε ένα μέλος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, με την είδηση να επιβεβαιώνεται αργότερα από τον πρώην υπουργό Αθλητισμού της Σενεγάλης και μέλος της FIFA,

A- A A+

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA συνεδριάζει στη Ζυρίχη για να συζητήσει τις υποθέσεις που αφορούν τον πρόεδρο, Σεπ Μπλάτερ, το νούμερο ένα της UEFA και υποψήφιο διάδοχό του, Μισέλ Πλατινί. αλλά κι ενός άλλου υποψήφιου, του Κορεάτη Τσουνγκ Μονγκ-Γιούν.

Αυτό ανέφερε ένα μέλος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, με την είδηση να επιβεβαιώνεται αργότερα από τον πρώην υπουργό Αθλητισμού της Σενεγάλης και μέλος της FIFA, Αμπντουλαγιέ Ντιόπ.

Ο Ντιόπ δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σενεγάλης APS ότι αυτή την εβδομάδα η Επιτροπή θα αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις των Μπλάτερ, Πλατινί και Γιούν, σε μια συνεδρίαση που θα διαρκέσει ως την Παρασκευή.

Τότε αναμένεται και η τελική ετυμηγορία για τους τρεις άνδρες. Ο Μπλάτερ αποτελεί αντικείμενο έρευνας από την Ελβετική εισαγγελέα, ιδίως όσον αφορά σε μια σύμβαση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αλλά και την πληρωμή 2 εκατομμυρίων δολαρίων στον Πλατινί, αν και οι δύο άνδρες έχουν αρνηθεί την αδικοπραγία.

Ο Γιούν, από την πλευρά του, αντιμετωπίζει κίνδυνο στέρησης της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο για 15 έτη, καθώς επίσης φέρεται να έχει ανάμειξη στα σκάνδαλα της FIFA.

Το "μεγάλο αφεντικό" της αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai κατηγορείται ότι είχε υποστηρίξει παρασκηνιακά, προσεγγίζοντας με αθέμιτο τρόπο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, την υποψηφιότητα της χώρας του για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις