Διευκρινίσεις ΥΦΕΘΑ για εργασίες κατασκευής του 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2005 14:53
A- A A+

«Οι εργασίες κατασκευής του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ουσιαστικά ποτέ δεν σταμάτησαν, παρά την εκδήλωση αιτήματος της αναδόχου κοινοπραξίας με σκοπό τη διευθέτηση θεμάτων οικονομικής φύσεως. Ενεργήσαμε άμεσα μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας για την εξεύρεση λύσης, με αποτέλεσμα οι εργασίες να συνεχίζονται κανονικά και οι εργαζόμενοι να απασχολούνται απρόσκοπτα στο έργο».

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής ¶μυνας, απαντώντας σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, ¶γγελου Τζέκη, σχετικά με την προσωρινή διακοπή εργασιών κατασκευής στο 424 Γ.Σ.Ν. από την ανάδοχο κοινοπραξία και τον πιθανό κίνδυνο απωλείας θέσεων εργασίας στο εν λόγω εργοτάξιο.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, ο υφυπουργός προσέθεσε: «Πολιτική απόφασή μας όμως είναι να ολοκληρωθεί το έργο με διαφάνεια εξασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον».

«Η σύγκρουσή μας με την διαπλοκή είναι καθημερινή και οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις είναι μαζί με την Κυβέρνηση στη μάχη κατά της διαπλοκής. Από την 7η Μαρτίου 2004 η εποχή των απ’ ευθείας αναθέσεων και της εφαρμογής ατεκμηρίωτων και αδιαφανών διαδικασιών για την ανάδειξη μειοδότη στα έργα των Ενόπλων Δυνάμεων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί», κατέληξε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο είναι αρχικού προϋπολογισμού 179 εκατ. ευρώ πλην ΦΠΑ, η δημοπράτησή του έγινε με την μέθοδο της προεπιλογής, οι προσφερθείσες εκπτώσεις κυμαίνονταν από 4,9 έως 7%, η επιτευχθείσα έκπτωση τελικά ανήλθε στο 9%, η υπογραφή της συμβάσεως έγινε την 23/10/01 και η πρόβλεψη του συμβατικού πέρατος του έργου είναι για το τέλος του 2006, χωρίς τον ιατρικό και τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή