Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Περικοπές για να μείνει εντός προϋπολογισμού από την Οργανωτική Επιτροπή

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 22:50
UPD:22:52
REUTERS/RICARDO MORAES

Συγκεκριμένα, στην τελική ανασκόπηση των δαπανών πριν ξεκινήσουν οι Αγώνες σε δέκα μήνες, ζητείται από κάποια τμήματα να μειώσουν το προβλεπόμενο κόστος κατά 30%.

A- A A+

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο πιέζει για εξοικονόμηση χρημάτων, για να αποφευχθεί η υπέρβαση του προϋπολογισμού  (1,9 δισ. δολάρια, περίπου 1,686 δισ. ευρώ) κατά περίπου 10%, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου.

Συγκεκριμένα, στην τελική ανασκόπηση των δαπανών πριν ξεκινήσουν οι Αγώνες σε δέκα μήνες, ζητείται από κάποια τμήματα να μειώσουν το προβλεπόμενο κόστος κατά 30%. 

«Πρέπει να οργανώσουμε τους Αγώνες για να είναι οικονομικά βιώσιμοι. Δεν υπάρχει άλλος χώρος για αλόγιστες υπερβολικές δαπάνες» τόνισε ο διευθυντής επικοινωνίας των Αγώνων του 2016, Μάριο Αντράντα.

Ο προϋπολογισμός προέρχεται από ιδιωτική χρηματοδότηση, τυχόν έλλειμμα όμως θα πρέπει να καλυφθεί από το κράτος κι αυτό το ενδεχόμενο δεν ενθουσιάζει την κυβέρνηση της Βραζιλίας, δεδομένης (και) της ύφεσης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Απλά προσαρμόζουμε δευτερεύοντα πράγματα: εκτύπωση, δομές στο παρασκήνιο, δομές που δεν είναι απαραίτητες για το αγωνιστικό» πρόσθεσε ο Αντράντα.

Εξοικονόμηση χρημάτων θα μπορούσε επίσης να προέλθει από τη μείωση του αριθμού των εθελοντών και από το να εργαστούν κάποιοι τόσο στους Ολυμπιακούς όσο και τους Παραολυμπιακούς, γεγονός που θα μείωνε το κόστος του φαγητού, των στολών και των μεταφορών.

Η κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων και η ασφάλεια καλύπτονται σε διαφορετικό προϋπολογισμό, που δεν επιβαρύνει την Επιτροπή. Η ανάλυση της μείωσης κόστους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Χωρίς επιπλέον εξοικονόμηση χρημάτων, ο Αντράντα δήλωσε ότι η επιτροπή οδεύει προς υπέρβαση του προϋπολογισμού κατά περίπου 10%. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις