Φάιμαν: Θα βοηθήσουμε στη λειτουργία κέντρων καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 13:39
UPD:14:02
EPA/VALDA KALNINA

Όπως ανέφερε ο κ. Φάιμαν σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, στο επίκεντρο των συνομιλιών του με τον κ. Τσίπρα θα βρεθεί η ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ελλάδα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η Βιέννη θα στηρίξει τη λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων, των λεγόμενων hotspot, στην Ελλάδα, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λέσβο, όπου θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με φόντο την προσφυγική κρίση.

Όπως ανέφερε ο κ. Φάιμαν σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, στο επίκεντρο των συνομιλιών του με τον κ. Τσίπρα θα βρεθεί η ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ελλάδα. Ο Αυστριακός καγκελάριος υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διαθέσει το προσωπικό και τα οικονομικά μέσα, όπως π.χ. για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών των hotspot, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την αποστολή.

Η διαδικασία πραγματοποιείται σε στενή συνεννόηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημείωσε ο κ. Φάιμαν προσθέτοντας ότι η Αυστρία θα συμβάλλει ενεργά για να λειτουργήσουν αυτά τα κέντρα.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο της Αυστρίας οι άνθρωποι που θα φτάνουν σε αυτά τα κέντρα θα πρέπει να ενημερώνονται εάν υπάρχει πιθανότητα να τους χορηγηθεί άσυλο, ενώ τα μέτρα για την κατανομή τους απαιτούν μία υψηλότερη πειθαρχία, ώστε να είναι δυνατό να αναπτυχθεί περαιτέρω η κατανομή των 120.000 προσφύγων που έχει αποφασιστεί, κάτι που ο ίδιος θεωρεί εφικτό.

Ο κ. Φάιμαν ανέφερε τέλος πως η χώρα του θα ενισχύσει οικονομικά με 30 εκατομμύρια ευρώ το Πρόγραμμα Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή