ΠΓΔ Μ : Ελπίδες για εκτόνωση της κρίσης

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2001 07:24
UPD:07:40
A- A A+

Ελπίδες για διευθέτηση της κρίσης στην ΠΓΔΜ δίνει η συμφωνία για επ'αόριστον εκεχειρία, στην οποία κατέληξαν η σκοπιανή κυβέρνηση και οι Αλβανοί εξτρεμιστές με τη μεσολάβηση του ΝΑΤΟ, που τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα.

Παρά την εξέλιξη αυτή, αναφέρθηκαν συγκρούσεις με έξι τραυματίες στο Τέτοβο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της χώρας. Ο ίδιος, έκανε λόγο για μάχες της τελευταίας στιγμής που διεξήχθησαν για τον έλεγχο περιοχών πριν την εφαρμογή της εκεχειρίας, αλλά όπως μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Εκρήξεις ακούστηκαν επίσης από τα προπύργια των ανταρτών του UCK στα χωριά Σεπτκόβιτσα, Γκέρμο και Γκάϊρε, ενώ Αλβανοί επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικής μονάδας στο χωριό Ράντουσα.

Στην Αθήνα, ως πολύ θετική χαρακτήρισε τη συμφωνία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, όπου εξετάστηκε η κατάσταση στην περιοχή, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για θετικό γεγονός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή