Ρομαντικά δάκρυα ανάμεσα στη λογική και το πάθος

Τα «Δάκρυα του πάθους» από την Έλενα Αντωνίου
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 08:10
A- A A+

«Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις τις σκέψεις σου να παίρνουν σάρκα και οστά και να γίνονται προτάσεις, παράγραφοι, σελίδες, βιβλίο. Για εμένα, τα ρομαντικά μυθιστορήματα είναι ιστορίες ψυχής, εμπειρίες που χάραξαν τα δικά τους μονοπάτια» σημειώνει η συγγραφέας Έλενα Αντωνίου, η οποία μάς συστήνεται μέσα από τα «Δάκρυα του πάθους».

Το ρομαντικό της μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τη Δυάς Εκδοτική, η οποία δημιουργεί μία νέα σειρά βιβλίων αφιερωμένη στην ερωτική λογοτεχνία. Ο συγγραφέας και εκδότης Γιώργος Μωΰσογλου σχολιάζει για τη συνεργασία με την Έλενα Αντωνίου: «Μια καινούργια, αλλά πολύ έμπειρη στον χώρο των media, συγγραφέας κάνει την παρουσία της με ένα βιβλίο, που θα συζητηθεί και θα αγαπήσει μια μεγάλη μάζα του αναγνωστικού κοινού μας. Ένα βιβλίο που θα συγκινήσει, θα συνταράξει τα συναισθήματά σας μέσα από τα διλήμματα, το σασπένς που περιέχει και την αγωνία μέχρι την τελική έκβαση της ιστορίας αυτής, που είναι ρεαλιστική και καθημερινή στη ζωή μας».

Η συγγραφέας Έλενα Αντωνίου

«Μπορεί να έχει όποιο χρώμα επιθυμείς εσύ…»

Με τη σειρά της, η Έλενα Αντωνίου, όσον αφορά στην αφοσίωσή της στο ρομαντικό μυθιστόρημα, τονίζει: «Μπορεί το ροζ να μην αρέσει σε πολλές φίλες, και, σίγουρα, δεν είναι υποχρεωτικό το ερωτικό να έχει συγκεκριμένο χρώμα. Μπορεί να είναι μαύρο, όπως καθετί μυστηριώδες και μελαγχολικό, ή κατακόκκινο, όπως το πάθος και το ακραίο… Μπορεί να έχει όποιο χρώμα επιθυμείς εσύ… Είναι μία μικρή προσωπική προσπάθεια, αλλά με πολλή αγάπη και μεγάλη ελπίδα για έναν κόσμο, όπου ο έρωτας είναι το κυρίαρχο συναίσθημα».

Ένας έρωτας, που δείχνει καταδικασμένος

Ηρωίδα του μυθιστορήματος είναι η Λυδία Αποστόλου, η οποία επιστρέφει στην Ελλάδα, όταν πληροφορείται ότι ο πατέρας της κινδυνεύει να πεθάνει. Αμέσως, έρχεται αντιμέτωπη με τα οικονομικά προβλήματα και τον κίνδυνο χρεοκοπίας, που αντιμετωπίζει η οικογένειά της.
Στην προσπάθειά της να βρει τη λύση, στον δρόμο της, έρχεται εκείνος, ο άντρας που της είχε γκρεμίσει τα όνειρα και της είχε ραγίσει την καρδιά, και της κάνει μία πολύ συμφέρουσα πρόταση: έναν γάμο, για να της λύσει όλα της τα προβλήματα. Κι εκείνη έχει να διαλέξει ανάμεσα στη λογική και το πάθος της, ένα πάθος που, στο παρελθόν, το πλήρωσε με δάκρυα. Πώς μπορούσε να ξεχάσει το παρελθόν, όταν αυτό ήταν τόσο ζωντανό; Εφιάλτες, μυστικά, ψέματα και λάθη στοιχειώνουν έναν έρωτα, που δείχνει καταδικασμένος...

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς