Facebook: Ίντερνετ από δορυφόρο στην υποσαχάρια Αφρική το 2016

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 21:49
UPD:21:49
ESA

«Μέσα στο περασμένο έτος, το Facebook εξερευνούσε τρόπους χρήσης αεροσκαφών και δορυφόρων για την παροχή Ίντερνετ σε κοινότητες από τον ουρανό είπε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

A- A A+

Σε ποστ από τον προσωπικό του λογαριασμό σχετικά με την πρόοδο που σημειώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Internet.org προέβη ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ειδικότερα, ο κ. Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε «το πρώτο μας project για παροχή Ίντερνετ από το Διάστημα», που εντάσσεται, όπως προαναφέρθηκε, στο ευρύτερο πλαίσιο του Internet.org και για τους σκοπούς του οποίου το Facebook συνεργάζεται με τη Eutelsat για την εκτόξευση ενός δορυφόρου σε τροχιά που «θα διασυνδέσει εκατομμύρια ανθρώπους».

«Μέσα στο περασμένο έτος, το Facebook εξερευνούσε τρόπους χρήσης αεροσκαφών και δορυφόρων για την παροχή Ίντερνετ σε κοινότητες από τον ουρανό.

Για να διασυνδέσουμε ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, η παραδοσιακή υποδομή σύνδεσης είναι συχνά δύσκολη και αναποτελεσματική, οπότε πρέπει να εφεύρουμε νέες τεχνολογίες».

Ο δορυφόρος, όπως γράφει, θα έχει το όνομα Amos-6 και θα παρέχει κάλυψη Ίντερνετ σε μεγάλα τμήματα της υποσαχάριας Αφρικής. Αναμένεται να εκτοξευθεί μέσα στο 2016 σε γεωστατική τροχιά που θα καλύπτει μεγάλα τμήματα της δυτικής, ανατολικής και νότιας Αφρικής.

«Θα συνεργαστούμε με τοπικούς φορείς σε αυτές τις περιοχές για να βοηθήσουμε τις κοινότητες να αρχίσουν να αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες Ίντερνετ που παρέχονται από δορυφόρο». 

Προτεινόμενα για εσάς