ΗΠΑ: Πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή κοντά στο νοσοκομείο στο Αφγανιστάν

Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2015 21:57
UPD:22:01
EPA/MSF HANDOUT

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε κοντά στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

A- A A+

Μια αμερικανική αεροπορική επιδρομή, που μπορεί να έπληξε το νοσοκομείο στην Κουντούζ του Αφγανιστάν, είχε στόχο Ταλιμπάν που εξαπέλυαν πυρά κατά Αμερικανών στρατιωτών, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε κοντά στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Προστίθεται ότι ο στρατός των ΗΠΑ διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 άνθρωποι. 

EURONEWS

Ασυγχωρητη και εν δυνάμει εγκληματική χαρακτήρισε την αεροπορική επιδρομή ο Υπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ρα'αντ Αλ Χουσέιν.

Ο Υπατος Αρμοστής ζητεί τη διεξαγωγή εις βάθος και διαυγούς έρευνας, λέγοντας ότι «εάν αναγνωρισθεί ως σκόπιμη από τη δικαιοσύνη, μία αεροπορική επιδρομή εναντίον νοσοκομείου μπορεί να συνιστά έγκλημα πολέμου». 

Στις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρίστος Στυλιανίδης απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να σεβασθούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να διασφαλίσουν ότι οι εγκαταστάσεις παροχής ιατρικής βοήθειας και τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων προστατεύονται.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή