Κυπριακό: Φλερτ ΗΠΑ με αλλαγές στο σχέδιο Ανάν

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2005 18:28
A- A A+

Η αμερικανική κυβέρνηση αποδέχεται για πρώτη φορά ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι τέτοια που θα μπορεί να υποστηριχθεί από την πλειοψηφία και των Ελληνοκυπρίων.

Η νέα θέση περιλαμβάνεται σε δήλωση εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», αποδέχεται στην ουσία ότι το σχέδιο του Κόφι Ανάν δεν μπορεί να επανέλθει ως έχει, αφού απορρίφθηκε από το 76% των Ελληνοκυπρίων.

«Ολα τα μέρη», τόνισε ο εκπρόσωπος, «χρειάζεται να εμπλακούν, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (στις προσπάθειες) εξεύρεσης λύσης, η οποία θα είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία των δύο πλευρών στο νησί».

Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, Μάθιους Μπράιζα, αποκάλυψε προχθές, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Τούρκοι στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι οι Αμερικανοί έχουν στοιχεία, με βάση τα οποία «τους παρέχεται η ευκαιρία για να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογές του σχεδίου Ανάν, οι οποίες θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων».

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή