Τραυματισμένα «Παράσιτα» αδελφικής αγάπης

Το έργο της Βίβιεν Φράντσμαν, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 09:05
A- A A+

Ναρκωτικά, φτώχεια, έλλειψη εκπαίδευσης, βία, κακοποίηση, φυλακή, κοινωνικό περιθώριο. Αυτό είναι το τραυματικό παρελθόν και το σκοτεινό παρόν, που ενώνουν δύο αγαπημένες αδελφές. Η μία θέλει να ξεφύγει. Όμως, η άλλη τη χρειάζεται κοντά της…
Αποτυπώνοντας μια σκληρή και ζοφερή πλευρά της ζωής και της κοινωνίας, το έργο της Βίβιεν Φράντσμαν, «Παράσιτα» («Pests»), λόγω της επιτυχίας του, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9.15 το βράδυ.

Κατόπιν παραγγελίας

Προερχόμενη από τον χώρο της εκπαίδευσης, η θεατρική συγγραφέας Βίβιεν Φράντσμαν, η οποία έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο με το έργο «Μογκαντίσου», το 2011, κερδίζοντας μια σειρά βραβείων, κατά τη συγγραφή του έργου «Παράσιτα», συνεργάστηκε στενά με γυναίκες σε φυλακές, εξαρτημένες από ναρκωτικά, αλλά και με φορείς ψυχικής υγείας και άλλες κοινωνικές δομές.

Γραμμένα μετά από παραγγελία της θεατρικής εταιρείας Clean Break, που ιδρύθηκε το 1979, από δύο φυλακισμένες γυναίκες, οι οποίες πίστευαν ότι το θέατρο είναι το κατάλληλο μέσο, για να φέρει τις κρυφές ιστορίες των φυλακισμένων γυναικών μπροστά στο ευρύ κοινό, τα «Παράσιτα» ανέβηκαν τον Μάρτιο του 2014, στο Royal Exchange Theatre, στο Μάντσεστερ. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν στο Royal Court του Λονδίνου, με μεγάλη επιτυχία. Εκτός από το θεατρόφιλο κοινό, τα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός σχολείων. Αυτήν τη στιγμή, το έργο περιοδεύει σε πόλεις της Αγγλίας.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη, σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, σκηνικά - κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού, επιμέλεια κίνησης: Έλενα Αντωνίου, μουσική: Σταύρος Γασπαράτος, video: Παντελής Μάκκας, σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης, βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Χρήστου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κόρα Καρβούνη, Ιωάννα Κολλιοπούλου, συμμετέχει η Νατάσα Ζάγκα.

Πληροφορίες
Θέατρο του Νέου Κόσμου: Αντισθένους 7 & Θαρύπου -  Αθήνα, τηλ.: 210 9212900 (ώρες ταμείου: Δευτέρα - Παρασκευή: 17:00 - 22:00, Σάββατο: 14:00 - 22:00, Κυριακή: 10:00 - 22:00). Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 13 ευρώ, φοιτητικό - άνω των 65 ετών - ανέργων: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, Media Markt, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

naftemporiki.gr
 
 

Προτεινόμενα για εσάς