Οι Ρώσοι φέρονται να έπληξαν και πάλι αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης

Πέραν των πληγμάτων τους κατά του Ισλαμικού Κράτους
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 15:01
UPD:15:04
REUTERS/AMMAR ABDULLAH

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν θέσεις της ανταρτικής ομάδας Ίζα, στην επαρχία Χάμα.

A- A A+

Οι Ρώσοι φέρονται να έπληξαν, εκτός των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους και θέσεις ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίοι είναι εχθροί του καθεστώτος Άσαντ και στηρίζονται από Δύση, Τουρκία και αραβικές μοναρχίες του Κόλπου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο υποστηρίζει την αντιπολίτευση και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών σε ολόκληρη τη Συρία, ανέφερε ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν θέσεις της ανταρτικής ομάδας Ίζα, στην επαρχία Χάμα.

Το φιλικό προς το καθεστώς Άσαντ τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen του Λιβάνου ανέφερε επίσης ότι οι Ρώσοι έπληξαν στόχους του «Στρατού της Κατάκτησης», συμμαχίας ισλαμιστών ανταρτών στην οποία συμμετέχει και το Μέτωπο Αλ Νούσρα, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

EURONEWS

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα αποτελεί το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση και από τη Δύση. Από το 2013 έχει διαχωρίσει τη θέση του από το Ισλαμικό Κράτος, με το οποίο κάποτε βρισκόταν στα όρια της ενοποίησης και έχει προσεγγίσει τη συριακή αντιπολίτευση.

Ωστόσο, δεν έχουν λείψει οι συγκρούσεις ανταρτών του Μετώπου Αλ Νούσρα με μετριοπαθέστερες κοσμικές και ισλαμικές τάσεις του συριακού αντάρτικου.

Η Ρωσία κατηγορείται από Δύση - Σαουδική Αραβία - Τουρκία ότι έχει ως κύριο στόχο όχι την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους, κοινού εχθρού όλων των διεθνών δυνάμεων, αλλά την υποστήριξη του καθεστώτος Άσαντ έναντι των ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή