Έτοιμοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί των Κέντρων Υγείας Θεσσαλίας

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 13:45
UPD:13:52
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Σε επίσχεση εργασίας ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας λόγω της τη μη καταβολής των εφημεριών τους για ολόκληρο σχεδόν το 2015.

Εκπρόσωποι των Ενώσεων Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, ενώ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για σειρά αποφάσεων που «οδηγούν τα Κέντρα Υγείας σε κατάρρευση, τους γιατρούς και τους άλλους υγειονομικούς σε απόγνωση και τους πολίτες να πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος στον βωμό του κέρδους».

Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Γιατρών Νοσοκομείων και Κ. Υ. Θεσσαλίας καλούν τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας ολόκληρης της 5ης Υ.Π.Ε., να καταθέσουν δηλώσεις επίσχεσης εργασίας, μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, αλλά και την πολιτική ηγεσία και το διοικητικό μηχανισμό να καταβάλουν άμεσα τα δεδουλευμένα από εφημερίες, τόσο στους γιατρούς των Κ.Υ. όσο και σ’ αυτούς των νοσοκομείων.

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνίου επισήμανε ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν πληρωθεί οι εφημερίες του πρώτου εξαμήνου και στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας, όπως έχει συμβεί και με τους γιατρούς των νοσοκομείων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή